נאנס לחזר - עצות לזוגיות
לי
חוסר תשומת לב
⌄
ראשית, אני מודה לך מראש על התייחסותך הרצינית לכל שאלה נעזרתי בך כבר בעבר והדבר הוכיח את עצמו.שנית, בעלי ואני נשואים 10 שנים ולנו 2 ילדים. מאז שנולדו הילדים (לפני 6 שנים בערך) עברנו לתפקד כזוג מקביל כלומר לכל אחד יש את תפקידיו בבית והדברים עבדו יפה יחסית רק שאצלי בפנים היתה תחושה של חוסר. חוסר בתשומת לב. כנראה בגלל שהיינו מאוד עסוקים בטיפול בילדים, לימודים, עבודה אינטסטיבית וכד' שכחנו קצת את הזוגיות שלנו. אני מטבעי יותר נוטה להביע אהבה ובעלי ההפך הגמור אין לו מושג מה צריך לעשות כדי שבן זוגו ירגיש אהוב. המצב שנוצר הוא שכל זמן שהוא לא הראה לי אהבה אני החלטתי שגם אני לא מראה לו אהבה ואולי דווקא זה ימשוך אותו, אבל זה לא קרה הוא המשיך כרגיל.בכל מקרה לפני מס' חודשים שוחחתי איתו על הנושא והחלטנו על שינוי. הן בפגישות לבילויים אישיים הן בתחום המיני ואני אישית החלטתי אולי דווקא כן להראות לו קרבה, התחלתי לשלוח לו הודעות נחמדות, ארוחות שהוא אוהב, מתנות קטנות וכד' והוא באמת החל קצת קצת להתקרב כלומר, אם נניח אני שולחת לו הודעה אז הוא מחזיר לי תשובה נחמדה אבל עדיין לא הודעה יזומה שלו. מה שקורה זה שבזמן האחרון אני חשה שאני לקחתי אחריות גדולה מידי על הזוגיות שלנו והוא משאיר לי לנהל את הדברים וכשאני מנסה לסחוט ממנו גילויי אהבה הוא אומר שהוא אוהב אותי אבל אינו יודע להביע זאת.מה עושים? איך מתמודדים? הנישואים והזוגיות זה דבר שמאוד חשוב לי. הייתי רוצה לגרום לו לחזר אחריי קצת בלי להרגיש שאני "אונסת" אותו לעשות זאת. חשוב לציין שאני נראית טוב, טיפוס עסוק (לימודים, עבודה, ילדים) כך שזה לא שאני יושבת כל היום בבית ומשעמום חושבת על זה אבל עדיין זה מציק לי כל הזמן.
ד"ר אורן חסון
נאנס לחזר
⌄
לי יקרה,
אני חושב שזה נפלא שלקחת אחריות על הזוגיות שלך, כשבן זוגך הזניח אותה. אבל כפי שאת אומרת, ממילא את רגישה יותר לנושא, ולכן קל לך יותר לקחת את היוזמה הזו, ביחס למה שהוא יכול. אבל הקושי שלך הוא, כמובן, שכאשר הוא לא יוזם, את לא לומדת מספיק עד כמה הוא אוהב אותך. או אולי, כך את מסיקה, זה לא מספיק חשוב לו. זו תחושה טבעית במצב הזה, היא לא בהכרח נכונה, כי היא תלויה ביכולות שלו ובהרגלים שלו. אבל כפי שאת אומרת, כשאת יזמת, גם הוא עשה זאת יותר. זה בדיוק הערך של יוזמה חיובית, כי כשעשית את ההפך, קודם, גם השגת את ההפך. ולכן, את יכולה להבין מזה שאת צריכה להמשיך. אבל אולי תנסי לתגמל אותו במיוחד כאשר הוא מתנהג אליך טוב ומחזר אחרייך. קוראים לזה גמול חיובי וחיזוק חיובי. אם את עושה את זה באקראי(בלי שום קשר למה שהוא עושה), זה טוב, ועובדה שהדברים השתפרו. אבל אם תעשי זאת עוד יותר לאחר מחווה שלו, זה יכול לעבוד עוד יותר טוב. ולעשות את זהבמקוםלבקר אותו במקומות שהוא לא עושה מספיק, כי זה עלול להזיק. הוא כבר יודע הרי מה את רוצה, וגם לו קשה, כך אני מניח, להרגיש נאנס לחזר אחרייך.