בגידה בנישואין: תרחישים אפשריים
דניאלה
ממוטטת נפשית
⌄
שלום
ד"ר, אנסה לקצר. בת 40 נשואה 15 שנה+3.היה לי רומן קצר שנגמר ביוזמתו לפני שנה,ניסיתי להחזירו אך ללא הצלחה. התחיל לי קשר לפני שלושה חודשים עם בחור גרוש בגילי, התאהב בי קשות אבל ברגע שראה אובסיסיביות הרפה ולא יודע מה לעשות איתי. קשה לי, מחכה רק לדבר איתו, ביקש שאתקשר בעוד כמה ימים, הוא בבעיה אישית שאינה קשורה אלי, כך אמר. לא מצליחה לתפקד בבית, אף אחד לא מעניין אותי, לא מסוגלת להתנתק ממנו, מרגישה שחייבת להיות איתו. מרחמת על בעלי שלא יודע מה עובר עלי,פשוט אין אמא בבית. תמיד אמר שלא ישחק בי ויגמור בלי משחקים אבל ביום שישי שוב דיבר על רגשות עזים של שנינו. מרגישה שחייבת להחזיר אותו אלי ולא, אל תגיד לי לעזוב, לא יכולה!זועקת לעזרה-מתמוטטת כל הזמן בוכה ומתאפקת לא להתקשר אליו. מה עושים?
ד"ר אורן חסון
החלטות לא פשוטות
⌄
דניאלה יקרה,
אני מציע לך לעשות תרגיל מחשבתי. מצאי לך זמן, מדי פעם, והתחילי לתאר לעצמך מצב שבו אישך גילה שאת מאוהבת או אובססיבית על איש אחר, ובגדת בו. אל תעצרי שם. המשיכי לגלגל את התרחיש הזה על כל חלקיו, ותחשבי היטב אם את מוכנה לשלם את המחיר, כי זה מצב ריאלי לגמרי. ואני רוצה שבאמת תבני את התרחיש הזה על כל חלקיו, החל ממה שעובר על בן זוגך כשהוא למד על כך במקרה, והמשך במה שקורה בשיחה ביניכם שאחר-כך, ובמה שאת תגידי, וגם במה שאת רוצה לעשות החל מרגע שבו זה יתגלה. חשבי על הסיכוי לגרושים, במקרה כזה, חשבי על מה שתצטרכי לספר להורייך, חשבי על מה שתצטרכי לספר לילדייך, ואם לדעתך זה יתגלה להם גם, דרכך או דרך אביהם. כל זה הוא תרחיש ממשי, שראיתי אותו קורה מספר פעמים מאד מקרוב. רק אם את באמת מוכנה לתרחישים כאלה, חפשי דרכים להשיג את האיש האחר שלך. אני לא בטוח שעד עכשיו חשבת מספיק גם על זה. כרגע, את עסוקה מדי בכאב שלך מכדי לעסוק בזה, ואת עסוקה מדי בכאב שלך מכדי להבין באמת עד כמה את מתרחקת היום מהילדים שלך, שלא לדבר על ריחוק מהאיש שלך.לפיכך, אני מציע פתרונות אחרים לגמרי. האחד מהם, שאם את מגיעה למסקנה שקשר הנישואים שלך אינו מספיק טוב, אולי כדאי לעזוב אותו. הרבה יותר קל לעשות את זה מבלי שיש לך רומן מהצד, מאשר כאשר מתגלה רומן שלך מהצד. להתאהב מחדש תוכלי אחר-כך, ולעשות את זה נכון.הפתרון השני הוא להחליט שאת רוצה לשפר את הזוגיות הנוכחית שלך. חשבי גם על זה היטב, כי גם זו מחוייבות, וזו הליכה בדרך איטית ולא קלה כלל. אם קשה לך לבד, אני מציע לך גם שתלכו ליעוץ זוגי, שיחזק את שניכם בדרך לזוגיות טובה יותר, ובדרך להתגברות על מעצורים וקשיים שיהיו לשניכם.ואם את לא יכולה להחליט, דניאלה, אני מציע שתלכי לטיפול אישי, כי את נמצאת במצוקות קשות, ואת עלולה להביא את עצמך להתמוטטות, ולשרשרת של החלטות שיהיו שגויות ורעות לך.