מתנה כספית: ביטוי אהבה?

תאריך פנייה: 29.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שנאפי
מילים או מעשים ?!
29.09.2011 • 16:32

יש לי אולי שאלה קצת מוזרה אבל אני נמצאת מזה 8 חודשים במערכת יחסים שהתחילה ממש לא חלק והיו הרבה בעיות לתקן פרדות חזרות וכדומה,לאורך כל הדרך שמעתי מבן זוגי שהוא לא בטוח שקשה לו במערכת יחסים ושהוא מרגיש צפוף. מדובר בטיפוס בודד בלי קשרים חברתיים חזקים ומשפחתיים שנהל מערכת יחסים אחת למשך 9 חודשים שהייתה בתחילת שנות ה 20 שלו (כאשר היום הוא כבר בן 30) .כרגע זה נימצא במקום שבו שנינו מנסים ללמוד כיצד לשפר ולתת אחד לשני את מה שאנו צריכים. בן זוגי כאמור מאוד סגור ומשפט כמו "אני אוהב אותך ..." לא יוצא לו מהפה. המקסימום שנאמר לי היה שהוא מתגעגע. הוא מדבר אלי בצורה מאוד יפה ויש לנו כמובן שמות חיבה אבל כל מה שקשור לאהבה מלחיץ אותו וזה אפילו לא נושא לשיחה. בעבר היו 2 פרידות כי הוא הרגיש לחוץ כאשר לאחר שאת השניה אני יזמתי הוא ביקש שנחזור בטענה שהוא חושב שהוא פספס ושכל מה שהיה,לא היה בגלל חוסר רגש כלשהו אלה בגלל צורת החיים שהוא נהל עד כה שגרמה לכך שהוא לא רגיל להיות בחברת אנשים (הוא אפילו עובד מהבית). בכל מקרה בטחון במערכת יחסים בהקשר של רגש לא ממש יש לי היות ותמיד היה לי איכשהו חשוב לשמוע מה בן זוגי מרגיש אליי ולקבל מידע יותר דרך תקשורת מילולים ולא תקשורת אחרת.אני נימצאת במצב כלכלי לא קל עכשיו היות ואני צריכה לקחת שעורים פרטיים בתחום מסויים בשביל שאוכל להתקדם לסיום לימודי באוניבסיטה ואני גם גרה לבד לגמרי במדינה זרה לי. אתמול בערב לאחר שהוא סיים את הפרוייקט בעבודה שלו הוא הופיעה אצלי בבית ובמהלך הערב דחף לידיי מעטפה עם סכום ממש לא קטן בטענה שהוא לא רוצה לשמוע כלום ושזה לשיעורים ולשכר דירה.יש לי כמה שאלות ... קשה לי עם העובדה שאני צריכה לקבל כסף ממנו, כמה נורא זה יהיה אם אני אחזיר לו ?!ומצד שני אני ממש אשמח אולי לפרוש כלשהו של האקט הזה מצדו, אני לא באמת נהלתי מערכות יחסים בעבר שבן הזוג שלי מימן אותי או משהו ואף אחד גם לא באמת נידב את עצמו גם במצבים יותר קשים (וכווולם טענו שממש ממש ממש אוהבים אותי...) אולי זה לא הכי אינטלגנטי מצידי אבל מרוב שאני מבולבלת אני רוצה להבין האם מישהו שלא היו לו רגשות אליי היה עושה את זה או שאני נאבית וקיימת אפשרות שהוא איתי 8 חודשים מבלי להרגיש משהו ואני מפרשת דברים כרצוני(את הכסף לא ביקשתי ולא רמזתי לכלום) ? איך מתנהגים עם דברים כאלה בכלל בשביל לא לפגוע בגבריות של בן הזוג ...? ושאלה אולי יותר כללית האם זה באמת כל כך חשוב לשמוע שמשהו שהוא אוהב אותך או שאפשר בעצם להסתפק בכך שהוא פשוט מראה זאת בדרכים כאלה ואחרות ?

ד"ר אורן חסון
מתנה כספית: האם זו אהבה?
02.10.2011 • 01:24

שנאפי יקרה,
כבר כתבת לי בעבר על מערכת היחסים שלך. מה שהשתנה מאז הוא לא הדיבורים שלו, ולא הבעת הרוך והאהבה שלו, אלא המעשים. הוא בעצם אומר לך, די במפורש, שזה שהוא לא יודע לבטא רגשות לא אומר שהוא לא מרגיש, וגם, שהוא דואג לך ושאת חשובה לו. ומכאן, השאלה שלי אליך – עד כמה תרגישי נורא בכךשלאתחזירי לו? מבחינתו, כפי שאני מבין אותו, הוא אומר לך משהו בזה. הוא אומר לך שאת חשובה לו. מבחינתו, אם לא תקבלי זאת, את גם לא מקבלת את האהבה שלו, כלומר, את הדרך שבה הוא יודע לבטא זאת. האם יש לך קושי לקבל גם ביטויים אחרים של דאגה ואהבה שלו, כי הם לא מתאימים לאופן שבו את רגילה לקבל אהבה? כי הם מעמידים אותך בעמדת חולשה, לכאורה, של מישהי נזקקת?לו היית בטוחה בזוגיות שלכם, לא היתה לך בעיה לקבל ממנו מתנה כספית, כי אתם הרי בדרך לאחד את היכולות הכלכליות שלכם. עד כמה חוסר הביטחון שלך בזוגיות עומד בדרכך? ואולי עד כמה הצורך שלך להיראות עצמאית, גם כשאת בזוגיות, עומד בדרככם? האם תוכלי לקבל את מתנתו, ולומר או להראות לו שבכך את מקבלת את שניכם כזוג לכל דבר? כאות לכך שאת גאה ושמחה ברצון שלו להעניק, וכמקום שבו את מוכנה להציג את עצמך כחלשה יותר, לפחות בהיבט הזה, ושמחה לקבל את התמיכה שלו, כי זה מה שעושים בני זוג?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083