גבר נוקשה: פתרונות ליעוץ זוגי

תאריך פנייה: 29.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאל
משבר בזוגיות
29.09.2011 • 11:25

שלום.
יש לי בעייה קשה מאוד אולי תוכל להאיר את עיני במקצת. אני נשואה כשש שנים ויש לנו שני ילדים קטנים. הזוגיות מאוד קשה וכל הזמן יש ריבים. בסופו של דבר, שנינו מרגישים מותשים כבר מהזוגיות. לאחרונה, אני הרבה מחפשת את הלבד שלי (אין בגידות או דברים בסגנון ממש לא) דבר שמחמיר יותר את הפער. אנו כבר ישנים בדרך כלל במיטות נפרדות.הבעיה המרכזית שלי עם בעלי היא שהוא מאוד קר ומנוכר. אני יכולה לבכות ולהיפגע והוא ממש לא מתייחס. יש לו קטע מטורף של אגו הוא לא יוותר על העקרונות שלו והוא בדרך כלל לא זה שמסיים מריבות אלא אני. הוא גם מאוד מתחשבן על כל דבר וקשה לו להרגיש שהוא נתן יותר או עשה יותר בבית. נניח הוא יכול להתרגז כי הוא שמר על הילדים ביום מסויים יותר ממני. בכלל, יש כל הזמן ויכוחים על מי עשה מה וכמה. אני הייתי רוצה לראות את עצמי בזוגיות של נתינה בלי חשבון אבל נכנסנו למערבולת כזאת של קטנוניות מכוערת.נוסף על כך, יש ביננו פערים גם באורח החיים. הוא רואה משפחתיות באופן שונה לחלוטין ממני. הוא אדם מסורתי מאוד והדת חלק מרכזי מחייו ואני לא. אני רוצה לצאת ולטייל בשבת והוא להישאר בבית. בנוסף, אני כבר תקופה לא עובדת וזה עוד יותר מחמיר את הפערים וה"חשבונות" שלו כלפיי.חשבתי ללכת לייעוץ זוגי אך מבחינה כלכלית זה לא מתאפשר כרגע. אני בהרגשה שזהו פשוט לקום וללכת אבל הפחד עוצר אותי. אני מרגישה אבודה ואומללה. אין יום שאני לא בוכה וזה מגיע למצב של חוסר אנרגייה ומצב רוח רע מאוד.אודה לעצתך...

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי הכרחי
02.10.2011 • 01:32

דניאל יקרה,
את מתארת גבר שהוא נוקשה, שאינו יודע להתפשר, ואינו יודע להיות רך כשצריך. במצב הזה, מצבכם הכלכלי מגביל את היכולת שלכם לקבל סיוע מקצועי מבחוץ (יעוץ זוגי), וחבל. אמנם לפעמים יעוץ זוגי יכול להיות, בסופו של דבר, דווקא משתלם כלכלית – כי גם להיפרד עולה כסף, אבל בעיקר זה יכול להיות משתלם אישית. אם תאורך שלו נכון – לבד תתקשי מאד לשנות משהו, גם אם תנקטי בדרכים נכונות, של הרבה סבלנות, ושל חיזוקים חיוביים במקום תוכחות ומריבות. ואם תאורך לא נכון, ההקצנה שלך (אם זה אכן המצב) גם היא מעידה לא פחות על קשיים בתקשורת ועל תסכול רב, שיקשה עלייך לנקוט באמצעים הדורשים סבלנות מרובה. במילים אחרות – כך או כך, קחי בחשבון שיעוץ זוגי הכרחי, וחפשי דרכים לעשות זאת באופן מוזל, עד כמה שאפשר. בדקי בקופת חולים, ובדקי גם שרותים קהילתיים אחרים (ראיעמודה שמאלית בדף העזרה הראשונה באינטרנט, באתר שלי).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083