מתי מתחתנים? שאלות לקראת חתונה
שרית
שאלה...
⌄
שלום,
אני ובן זוגי המדהים יוצאים שמונה חודשים ומתגוררים יחד חודשיים. הכרנו בעבודה וטרם החברות היינו ידידים חצי שנה. מערכת היחסים טובה ומיוחדת, ודי מהר היה ברור לשנינו שמצאנו שותף לדרך.לאחרונה עלו דיבורים על חתונה. לפני כן היינו מדברים על הנושא באופן ספונטני, כרעיון,אבל ביום חמישי דיברנו על מקום ואופי האירוע. עוד באותו הערב הזוגי קפץ להוריו והתייעץ איתם לגבי החתונה (לא אם, אלא איך...). בתגובה הם בקשו ממנו לתאם פגישת היכרות עם הורי.התרגשתי מאוד, אך טרם אמרתי דבר להורי.יומיים לאחר מכן הוא אמר שהוא לא רואה טעם בהצעות נישואין רשמיות כי לדעתו הן טקסיות ושובניסטיות ("מה, נחליט להתחתן רק כשאני מחליט?"), ושזו צריכה להיות החלטה משותפת, דבר אשר מקובל עליי מאוד.אתמול הוא שאל אותי איזה שיר נבחר לחופה ואיזה רב אני רוצה...העניין הוא ששום דבר לא הוחלט באופן רשמי.זה מצחיק, אבל אני לא יודעת אם אנחנו מתחתנים.מצד אחד אני לא רוצה ללחוץ ולשאול אותו בפירוש מה קורה, אבל מצד שני אני רוצה לדעת...מה לעשות?תודה
ד"ר אורן חסון
השאלה היא רק "מתי", ולא "אם"
⌄
שרית יקרה,
החלטתם שאין צורך בהצעה רשמית, ואתם מדברים על הפרטים. אתם מדברים על החתונה, ועל המקום ועל אופי הארוע. הוא התייעץ עם הוריו לגבי אופי החתונה, והם רוצים לפגוש את הורייך. הוא שואל אותך איזה שיר את רוצה לחופה, ואיזה רב. אז מה חסר לך? לשאול אותו: אז מתי מתחתנים? – תשאלי וזהו.(ושימי לב לשאלה: "מתי" ולא "אם", כי על ה"אם" בעצם כבר דיברתם; אולי דיברתם על הכל פרט ל"מתי").