הבנת גברים: הבדלים מיניים וגישות

תאריך פנייה: 04.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליה
לא מבינה גברים
04.09.2006 • 13:20

אני לא מסוגלת להבין אותם, מדוע כולם רק רודפים אחרי סקס ושום דבר אחר לא מעניין אותם. ניראה כאילו שהם אפילו לא רוצים יותר מזה, אפילו אהבה כבר נהפכת לדבר זניח ש"יבוא מתישהו" ואינם מתמסרים אליה...לאהבה, או נותנים לי עצמי צ'אנס...אני לא מבינה אותם, וכואב לי על מה שהם גורמים לי .עכשיו היתי בתחילת קשר במשך שבועיים עם מישהו וכבר כתבתי לך שלא נפתח בפניי, ובכל זאת שכבתי איתו פעם אחת, נדמה לי שכולם הופכים את הסקס ואת ההקשר האתגרי שלו יותר מידי ברצינות. אני לא מבינה מדוע עושים מזה כזה סיפור?! לשנינו היה את הצורך הזה ושנינו הלכנו על זה. באותו יום הוא התייחס אליי כל כך יפה וחשבתי שכבר מתחיל איכשהו להפתח בפניי, אך יום למחרת עשה לי קטע שלא אפרטושאמרתי לו שנדמה והוא מבולבל לגביי הוא ענה לכך בחיוב, ועוד כל מיני שטויות שממש גרמו לי להרגיש חסרת ערך....אובייקט מיני ותו לא, כאילו ששכבתי איתו מהר מידי ..אני לא מבינה את זה? איך קלטתי מסרים שונים מאותו בחור? האם בכלל אפשר להבין התנהגות מזויפת שכזו? שאדם מראה שני פנים? ולמה צריך את כל המשחקים המלוכלכים האלו, אי אפשר להיות כבר כנה ואמיתי ?

ד"ר אורן חסון
להבין גברים
05.09.2006 • 01:35

ליה יקרה,
מבלי להכנס לפרטים וליוצאי דופן, גברים, ככלל, רוצים יותר סקס מנשים, וככלל, גם מתאים להם יותר חיבור מיני מזדמן מאשר לנשים. יש מספיק מחקרים שמצביעים על כך. יש גם הסברים לסיבות שהובילו לכך, כמו ההגיון הפשוט שתכונה לרצות אשה לסקס בלבד תרבה את עצמה בקלות מדור לדור בגבר (הוא ישאיר את עיקר המאמץ כתוצאה של ההריון לאשה), אבל פחות באשה: א. כי היא יכולה להעמיד פחות צאצאים ממנו באסטרטגיה הזו, ו-ב. כי היא תתקשה לגדל את הצאצאים לבדה. זה בשונה מהאסטרטגיה ארוכת הטווח של הגבר ושל האשה לגדל צאצאים ביחד, שם האיכות והבטחון בהצלחה ישחקו תפקיד יותר מאשר מספרים בלבד (ועם סיכויים נמוכים יותר), הקשורים לאסטרטגיה קצרת הטווח (סטוצים).אז גברים שונים יכולים לנהוג בנשים באופן שונה, חלקם נוקטים באסטרטגיה ארוכת הטווח (נסיון לקשר) וחלקם באסטרטגיה קצרת הטווח (סטוצים). הם יכולים גם לנהוג באשה לפי ההערכה שלהם אם הם רוצים אותה לטווח הקצר או לטווח הארוך, לפי ההערכה שלהם את האיכות שלה ביחס לזו שלהם, וגם לפי הזמינות המינית שלה. לכן, לפעמים, מוטב להדק את הקשר קודם, לפני הסקס, קודם כל כדי ללמוד מה הוא באמת רוצה ולדעת אם הוא באמת מוכן להשקיע, ואחר-כך, גם כדי לתת לו להכיר אותך טוב יותר, מה שיביא אותו לאחריות רבה יותר כלפיך (ולכן לפחות סיכויי נטישה בשלב מוקדם), ואולי גם להבין שהוא באמת רוצה אותך לטווח הארוך (כי אם כבר היה סקס לפני שהכיר אותך טוב מספיק, אז סיפוק אחד כבר היה לו, והצורך שלו בסיפוקים נוספים, כמו קשר לאורך זמן, כבר קטן יותר).ומכאן נובעים המסרים המנוגדים שקיבלת ממנו. הוא יודע שאת (כמו חלק גדול מהנשים) מחפשת קשר, ושאמירות הנוגעות לקשר ארוך טווח (ואהבה) ישכנעו אותך יותר, אבל גם אולי הוא עצמו לא ידע איזו אסטרטגיה הוא עומד לנקוט, אז הוא הכין את עצמו לכל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083