מתי לשתף פרטים אישיים בקשר?

תאריך פנייה: 21.03.2018 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אודרי
שיקולים
21.03.2018 • 16:42

שלום
דוקטור,כשהייתי נשואה בגדתי בבעלי מספר פעמים עם גברים שונים. לפעמים זה היה מתוכנן אך קרה לי גם באופן ספונטני. ידעתי באותו זמן שהנישואים לא ישרדו והמצב בבית היה לא משהו. אין לנו ילדים ואני באזור השלושים שנה.אני רוצה להתייעץ בנושא של האם לגבר הרציני הבא בחיי אני צריכה לספר על הבגידות, כלומר מיוזמתי?וגם, שאלה חשובה לא פחות, מה לענות לגבר שאני רוצה לפתח איתו משהו רציני אם הוא יעלה בעצמו את השאלה של האם בגדתי בבעלי?תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
המון, אבלהמון, תלוי בו
25.03.2018 • 15:36

אודרי יקרה,
הסיכוי הוא שאם תתחילי מזה, תרתיעי את הגברים שתפגשי, או לפחות שהם לא יקחו אותך ברצינות לקשר.כתבתי פעם מאמר לYnet, שעוסק בשאלה "מתי לספר?"המבוא למאמר אומר כך: "יש דברים שאם תגידו אותם כבר בדייט הראשון, תזכו למעט מאד דייטים שניים, אבל אם תגידו אותם בדייט השלישי, יש סיכוי לא רע שתזכו בדייט רביעי. אז מה עושים? מתי לספר לדייט שלכם פרטים קריטיים שעלולים לשנות את האופן שבו הוא או היא תופסים את הקשר ביניכם? ד"ר אורן חסון עם מספר כללי אצבע שמטרתם למזער את הפגיעה העתידית."את המאמר תמצאי כאן.קראי את המאמר. ואחר כך, שקלי אם באמת רצוי אי פעם לומר. וגם – בשאלה אם יש סיכוי שזה יתגלה אי פעם מבלי שאמרת, כי זה יותר רע. וקחי בחשבון שהמון, אבל המון, תלוי באישיות שלו. אם תריבו אי פעם, האם הוא יעלה את זה כדי לפגוע בך? האם הוא ישתמש בזה כדי לומר לך שאת לא ראויה, ולא צודקת? ובכלל, שאת אדם לא ראוי? האם הוא יתקשה להאמין בך כי הוא חרדתי, או אולי נוטה להיתקע במחשבות אובססיביות? המון, אבל המון תלוי בו, ולא תמיד תוכלי לדעת מראש, או מתי זה יצוץ נגדך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083