מתי לעזוב? שיקולים לקבלת החלטה
לי
חתונה - המשך
⌄
ד"ר שלום רב !בהמשך לשאלתי מה- 26/9:ובכל זאת מה עושים מנק' מבטה של האישה שהבן זוג עדיין לא מוכן להינשא,ואפילו לא יכול לנקוב בזמנים של "מתי זה יקרה".האם בחורה במערכת יחסים שכבר מרגישה בשלה להתחתן, צריכה לחכות עד אין סוף??איפה הגבול האדום שבכל זאת צריך להקבע ?ואיך באמת קובעים אותו.תודה על תשובתך
ד"ר אורן חסון
חתונה - המשך
⌄
לי יקרה,
והרי התשובה שלך ברורה מאליה: את לא יכולה לחכות עד אינסוף. השאלה כמה קודם, קצת לפני האינסוף, את צריכה לעזוב? קובעים את הגבול לפי האלטרנטיבות שלך (ההערכה שלך לאפשרות ליצור קשרים חדשים) ביחס למה שיש לך עכשיו, לסיכוי להשיג אותן, לתחזית המצב הכלכלי שלך ושלו, לגיל שלך, לאהבה שלך אליו, ועוד ועוד. וקובעים תא הגבול לפי התמונה הכוללת.
נועה
חתונה - המשך
⌄
אני הייתי ב"סרט" הזה, וכך הוא משך אותי במשך שנה וחצי, אחרי שכבר גרנו ביחד שנתיים. הוא היה בן 31 ואני בת 28. והוא לא ידע להגיד שאני האחת. למרות שהוא טען שהוא לא סתם יוצא איתי ושהוא מאד אוהב אותי ונמשך אליי בטירוף. אבל אני לא יכולתי. הרגשתי שאני נמצאת במין מערבולת שלא ניתן לצאת ממנה. והדבר גרם לי להיות יותר תלותית ולהרגיש חסרת ביטחון.בתקופה הזו היו לנו מריבות קטנות בגלל חוסר הוודאות והפער בין רצונותינו. ואז ביום בהיר אחד הוא הפתיע אותי ואמר שאנחנו צריכים להפרד. אני לקחתי את זה מאד קשה ולא ציפיתי לזה. נפרדנו וכעבור חודשיים שוב הייתי סביבו, אבל הדבר לא הואיל. מצד אחד הוא טען שהוא אוהב אותי מאד, ומהצד השני שזה לא יסתדר ויהיו לנו בעיות בעתיד. אחרי מספר חודשים הכירו לו מישהי. ועד כמה שאני יודעת היא לא גרה איתו והיא איתו כבר 8 חודשים. הוא החליט להתחתן איתה בעוד כמה חודשים. אני מרגישה שהכנתי את הקרקע לבחורה הזו.. יש חשיבות לעיתוי! לא תמיד הם מוכנים לזה.אם זה מישהו שמאד חשוב לך ואת רוצה אותו אל תוותרי ותישארי איתו בלי להלחיץ אותו יותר מדי, אבל שלפחות ידע לומר לך את כוונותיו האמיתיות, ולא ימשוך אותך סתם!אני מכירה גברים אחרים, אבל עדיין לא התאהבתי. שלא תחשבי שבחוץ יש דברים יותר טובים. אני מקווה שאני כבר אגלה שכן יש.