מתי לספר על חיסרון בזוגיות?
חלי
מתי כדאי לספר?
⌄
שלום
דר',הנני בת 40 בקרוב רווקה.אני סובלת מאוסידי והפרעה דו קוטבית.אני נראית מעולה ומאוד סימפטית וחברתית בקרב אנשים, מה שכן אני ללא זוגיות, הדבר מאוד חסר לי.הפחד שלי שאם אמצא מישהו והקשר יצליח, שהוא יגלה את האבחנות שלי ויעזוב אותי.איך מספרים דבר כזה למישהו, ובאיזה שלב?כרגע אני לא עובדת וזה גם אחד החששות של..... כי בהיכרות הראשונה בדרך כלל שואלים על תעסוקה, אני מתקיימת מנכות.מה גם שאוטוטו אני מתחילה ללמוד, הדבר קצת מעודד אותי.מה אתה מציע דר'?האם בפגישות הראשונות כדאי לספר או לחכות עם זה?נ"ב: כל החיים עבדתי עד לאחרונה.....אני בחורה משכילה - למדתי ב 3 מכללות- העלת תעודות מקצוע.אשמח לתגובה.
ד"ר אורן חסון
רגע לפני שיהיה לך לא קל
⌄
חלי יקרה,
שאלה לא פשוטה, והיא לא רק שלך. כל אדם שמרגיש שיש לו משהו שנחשב כחיסרון, בין אם זה רקע אישי כמו שלך, ולפעמים זו מחלה אחרת שנמצאת במשפחה, או חוב גדול בבנק (גם אם אינו באשמתו, ודברים כאלה קורים), או שהוא נמצא "בין עבודות", או חולה במחלה כלשהי שאינה נראית לעין, או שיש לו רתיעה ממיניות, או טבעוני, ואולי גם להיפך - שהוא אוכל בשר שנפגש עם בן זוג שהוא יודע ומוכר כטבעוני או צמחוני מתוך הכרה, או כל דבר אחר שכזה - שואל את השאלה - מתי לספר?השאלה מורכבת, כי יש בה כמה משתנים מנוגדים - ככל שתאחרי לספר, כך יכיר טוב יותר את יתרונותייך, הקשר יתחזק, והוא יהיה מוכן יותר בקלות להשלים עם חסרונות שלך. מצד שני, ככל שתאחרי לספר, כך תיראי פחות אמינה, ו/או - אם העניין הזה ירתיע אותו, אז האכזבה שלך תגדל, כי את כבר יצרת יותר קשר וציפיות, והסרת הגנות. את עלולה להרגיש פגועה יותר, ועם ביטחון נמוך יותר לפעם הבאה. מצד שני, אם תקדימי, הוא עלול להחליט לוותר, עוד לפני שהכיר את יתרונותייך.מן הסתם, הדבר הנכון הוא משהו באמצע. וככל שהנושא שאת רוצה לפתוח הוא אישי יותר, או משמעותי יותר, כך נכון לדחות אותו עוד קצת. גם כי לא נהוג לפתוח דברים מאד אישיים מוקדם. מכיוון שבקשרים שהם בתחילתם, תתקשי לדעת מה באמת בן הזוג שלך מרגיש או מסוגל להכיל, תצטרכי לסמוך על עצמך בלבד כקנה מידה, להרגיש את הקשר, ולהחליט בעצמך. ומה שיכול להיות נכון עבורך עם בן זוג אחד, יכול להיות קצת שונה עם בן זוג אחר. קצב ההתקדמות של שניכם בקשר יכול להיות שונה. קצב הסרת ההגנות שלך יכול להיות שונה. אולי הכי נכון יהיה אם תחפשי את הגבול שלך שיהיה רגע לפני המקום שבו את יודעת שאם הוא יסרב בעקבות הגילוי, יהיה לך לא קל עם הסרוב הזה. ואולי אפילו עוד רגע קודם.
חלי
תודה דר' ורציתי לומר
⌄
שאני מתחילה להתעמק ביתרונות שלי, יש לי בשפע...אני צריכה לקבל את עצמי וכך גם הצד השני ילמד לקבל אותי :)תודה רבה דר' שגרמת לי לגלות תובנה לנושא.