דייטים: מתי אפשר לישון באותה מיטה?

תאריך פנייה: 26.01.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
טליה
קצת בתסכול...
26.01.2012 • 03:00

היי, מה שלומך?אני כותבת לך כאן כי אני פשוט מאבדת תקווה בלמצוא זוגיות ואהבה..אני בת 23, אני יודעת שזה גיל צעיר וכל החיים עוד לפני, אבל באמת שכבר במשך שנתיים מאז המערכת היחסים האחרונה שלי שארכה כארבע שנים, לא הצלחתי למצוא בן זוג חדש. יצאתי עם המון בנים בתקופה הזו, לדייטים שנמשכו פעם-פעמיים ומשם זה לא התקדם והתפתח לאנשהו, אם זה מצידי או אם זה מהצד השני..אני בחורה צעירה, נראית מאוד טוב, מתחילים איתי כל הזמן, חברותית, משכילה, באה מבית טוב וערכים ולעומת זאת אולי קצת ביישנית וזה מתבטא יותר בפן האינטימי, כאשר אני מגיעה למצב בו יש קירבה פיסית עם הבחור שעלולה להוביל אותי לשכב איתו, אני נרתעת ולוקחת צעד אחורה ואז בד"כ הקשר נפסק. פה בעצם הבעיה...אני לא יודעת אם זה בעיה שלי שאני צריכה לטפל בה או שמא זה לגיטימי שלא מרגיש לי בנוח להיכנס עם מישהו למיטה לאחר שני דייטים או שלושה? אני לא יודעת כבר מה סטנדרט ההתנהגות בחברה באשר לנושא זה, האם אני לא בוגרת? האם אני צריכה להתאמץ יותר ולעשות כן כדי להגיע לאיזה שלב מתקדם יותר ואולי משם יפתח קשר, אף על פי שאני לא ארגיש שלמה עם עצמי לגמרי...אני כבר באמת מיואשת ולא יודעת מה לעשות..הרי לכל כך הרבה בנות שאני מכירה שלא הכי יפות ולא הכי חכמות ואין בהן איזה משהו מיוחד מצאו כבר מזמן חבר, למה לי כ"כ קשה? האם הבעיה היא אצלי לדעתך? האם אני צריכה להיפתח יותר ולהשתחרר? אני חייבת לציין שזה לא שאני לגמרי אטומה ולא עושה שומדבר..אבל כשמדובר בלשכב זה טיפה יותר קשה לי...אולי גם בשל חוסר הניסיון שלי בנושא אני קצת נרתעת להיכנס לזה כדי לא לפשל...בכל זאת מהקשר האחרון שלי עברו שנתיים ומאז הייתי רק עם גבר אחד....כלומר סה"כ הייתי רק עם שני גברים.אני מתנצלת על המכתב הארוך ומרובה השאלות....אשמח לחוות דעתך בנושא, גם אם זו תשובה בה אמצא את עצמי "לא בסדר" ואצטרך לשנות את דפוס התנהגותי, מקובל עלי...בסה"כ אני רוצה למצוא חבר שיאהב אותי ואני יאהב אותו ושננהל קשר טוב ובריא.תודה רבה

ד"ר אורן חסון
קודים
28.01.2012 • 21:30

טליה יקרה,
זה עושה רושם לגיטימי לגמרי לא להכנס למיטה בדייט השני או השלישי. את רוצה לוודא שאת מרגישה משהו כלפי הבחור, וגם שהוא מרגיש משהו כלפייך לפני שאת עושה צעד כזה. יש גם לא מעט בחורים שיבינו את זה וייקחו את הזמן אם תמצאי חן בעיניהם. כך שאני לא יודע אם יש משהו אחר שגורם לכך שהם נרתעים. אולי את משדרת איזה שהוא חוסר ביטחון, ואולי עודף ביטחון עצמי דווקא. ואולי מרבית הגברים שפגשת לא מעוניינים בקשר קבוע – אחרי הכל, גברים ישראליים, לפחות בחברה המתירנית יותר, עושים מהפך בין גיל 20 ל- 30. רבים מהם מחפשים, בראשית התקופה הזו, בעיקר סקס – קבוע או לא, ובכל מקרה שלא יחייב מדי. ורק מאוחר יותר עושים את המהפך של חיפוש אחר קשר קבוע (מה שלא אומר שהם בהכרח מוותרים על קשר מזדמן אם כזה נקרה על דרכם).כך שלא בטוח בכלל שאת עושה משהו לא בסדר, ולפעמים זה אולי משהו אחר עם כל אחד מהגברים. את בת 23. יתכן שעברת ממקום המגורים שבו גדלת, ויצאת מהחברה המוכרת ומהגברים המוכרים ומהנוהגים המוכרים לחברה אחרת, למשל לימודים אקדמאיים או מעבר לצרכי עבודה, שבה את מרגישה פחות בנוח ומכירה פחות טוב את הקודים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
טליה
קודים
28.01.2012 • 22:52

תודה רבה :)