מתי להיות פתטי בזוגיות?
רוני
כיצד להתמודד עם פרידה...
⌄
היי,שמי רוני ובשבת נפרדתי מחברתי האהובה. הפרידה כלל לא נראתה באופק. ביום שקדם לפרידה ניהלנו יום כיף ואז בלילה היה חיכוך בנושא גבולות ומרחב שהסתיים בחיבוק, קומדיה, ליל אהבים ושינה. למחרת, לאחר חלום וקפה במיטה, החליטה אותה בחורה יקרה לסיים את הקשר.אינני בחור צעיר ואני יודע לזהות סימני פרידה מקילומטרים. בעיקר והייתי לא אחת דווקא בצד המסיים. כששאלתי אם היא כבר לא אוהבת אותי. היא הסתכלה בפליאה ואמרה שהיא מאד אוהבת אותי, אך השוני בינינו, והאינטנסיביות שבה חיינו את הקשר, מקשים עליה את ההמשך. מכאן העניינים הידרדרו ומאז ניהלנו תכתובת וירטואלית בעיקר. ממכתביה ניכר שהיא איננה החלטית. כשהצעתי לייצר פגישה אחרונה שתאפשר לנו להיפרד עם נשיקה על הלחי ולא עם זעם בלב, היא כתבה לי משפטים בנוסח, "אני עדיין בהלם ממעשיי. אני עוד צריכה זמן לעכל. עוד לא חשבתי על מה שעשיתי לעומק". כשכתבתי לה שהסיבות אינן מענייני כבר וכל מה שאני רוצה זה קלוז'ר בריא שיאפשר לשנינו לחייך לאחר חמישה חודשים נפלאים, היא תחילה היססה וניסתה לדחות את המפגש ולבסוף הסכימה.מיותר לציין עד כמה אהבתי אליה גדולה. השאלה שלי: אנחנו נפגשים ביום חמישי לאחר שכל אחד התייעץ ודאי עם חבריו, חברותיו ומשפחתו. מרבית העצות מונעות אגו והשאלה שלי האם אסור לגבר שכל-כך אוהב אדם להיות קצת פתטי ולנסות בכל זאת להילחם על הלב של מי שהפכה את חמשת החודשים האחרונים בחייו לאי של אושר? או שמא עליי לוותר ולהעניק לה בדיוק את מה שהבטחתי- פרידה שקטה וחמימה?
ד"ר אורן חסון
מתי מתאים להיות פתטי
⌄
רוני יקר,
לצערי, מרוב עיסוקים שיש לי עם סיום סמסטר, לא התפניתי לענות סמוך יותר למכתבך, ויום חמישי כבר עבר. אבל בדיעבד, לפחות. אני חושב שלא היית צריך לדבר על קלוז'ר, אם לא התכוונת לזה. ולכן להיות פתטי זה לא במקום. זה לא אומר שאי אפשר לנסות ולשנות משהו, אבל הפתטי לא במקום אלא אם במשך הקשר שלכם לא היית קשוב אליה כלל, והיא זו שרדפה אחריך. הפתטי, במקום הזה, הוא דווקא שינוי מבורך, כי הוא אומר לה שאולי יחסי הכוחות ביניכם השתנו, ולכן שהזוגיות תהיה אולי טובה יותר. בתנאים אחרים, הפתטי הוא פתטי, ולא מסייע.אבל זה נכון שזכותך לנסות להבין מה קרה, ולראות אם יש משהו שאתה יכול לשנות. זה לא אומר שהיא בהכרח תגיד לך מה קרה. יכול אפילו להיות שמשהו קרה בכלל לא ביניכם, אלא שהיא פגשה מישהו, והתחילה להיות אמביוולנטית, ויכול להיות שאותו מישהו נותן לה מסרים כפולים או שהיא בודקת ובכלל לא בטוחה שם, ויהיה לך נוח מאד לחזור אליך ברגע שזה ייסגר סופית. אבל זו רק אחת מהאפשרויות, שעד כמה שהיא כואבת, היא אחת האפשרויות שאולי מאפשרות חזרה אליך יותר מאפשרויות של ניתוק שלה מסיבות שהן בינך לבינה בלבד.