איך לחדש בזוגיות ותיקה

תאריך פנייה: 12.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרה
בעל שמאחר לביתו
12.07.2006 • 10:06

בעלי אמור לעבוד חצי משרה ומגיע הביתה 3-4 שעות אחרי הזמן מבלי לקבל תמורה. אני עובדת משרה מלאה והוא מגיע אחרי. שאלתי אותו מדוע, לפחות הבוס היה משלם לך!!!. הוא טוען שהוא סתם מושך/מורח את העבודה כי טוב לו שם. דווקא היחסים שלנו טובים. לי זה מאד מפריע ולמרות שהבהרתי לו, הוא ממשיך. אנחנו בני 55 . ולציין שהוא לא גבר חתיך הוא אפילו מגדל כרס ענקית, שקשה לי להאמין שהעבודות מסתנוורות למראהו. אני מרגישה פגועה ומדוע: א. גבר שדלוק על אשתו ממהר לבוא הביתה לראותה. ב.מה פתאום לעבוד עוד 3-4 שעות בחינם. ג. באיזשהו מקום אני מרגישה קנאה כעין בגידה , שהוא מעדיף את החתיכות בעבודה מאשר אותי ולא שאני נראית רע, אני נראית נפלא וצעירה מאד מכפי גילי. גם כשאני הולכת איתו לבילויים בחברה. אני מתפוצצת למראה עיני: איתי הוא מדבר לא יותר מ-5 דקות ביום ועם אחרים הוא יכול לדבר שעות, וזה תמיד מעכיר את מצב רוחי בבילויים חברתיים איתו. כאילו שהוא משקיע ומעדיף את אחרים ממני. אני כותבת לך ודמעות זולגות כמעין מעיני. איך להגיב שהוא בא אחרי כמה שעות הביתה במקום בצהרים, כי החלטתי לשתוק כי להעיר לא עוזר. בעלי יודע להשקיע תשומת לב לאחרים ואיתי הוא מדבר לא יותר מ-5 דקות. אני עצובה, עזובה, ובודדה.ומה תשובתו?: "דברי גם את עם אחרים". הכוונה שלי שכואב לי לראות איך הוא מדבר שעות עם אחרים בזמן שאנו מבלים יחדיו ואיתי ממעט בדיבור. זה כואב עד מוות לראות את זה.מה יש לך לומר על כל הנ"ל? תודה רבה לך - שרה.

ד"ר אורן חסון
הוא כבר מכיר אותך. איך לחדש?
15.07.2006 • 10:27

שרה יקרה,
אני מניח שקרה לך מה שקורה לזוגות ותיקים רבים: הוא מכיר אותך כבר שנים רבות, הוא כבר יודע איך את חושבת ולמה, והוא לא מרגיש שיש סכנה שתיעלמי לו. במילים אחרות, גם אם מאד נוח לו שאת בסביבה וברקע, יכול להיות שיש לו דברים מעניינים ומאתגרים יותר לעשות בחייו, ולכן הוא מגלה בך פחות עניין. מצד שני, יכול להיות שאת הפכת להיות, עם השנים, תלויה בו. הילדים כבר גדולים (לא כתבת כמה שנים אתם נשואים ואם יש לכם ילדים, ציינת רק גיל) ודורשים פחות תשומת לב, ואולי לא מצאת לך עיסוקים ותחומי עניין וחברים משלך. כך שיכול להיות שהוא צודק, ואת צריכה למצוא לך דברים אחרים לעשות, וחברים אחרים. לא מספיק להיראות נפלא, שרה. ברגע שייקרו לך דברים שהם שונים מהשיגרה, ברגע שתמלאי את עצמך בדברים אחרים, ברגע שתתחדשי כל יום בדברים מרתקים, תהפכי גם את להיות אדם שונה ומרתק יותר – גם בשבילו. יכול להיות שאם כל יום תהיי אדם חדש, יהיה לו מעניין יותר ללמוד מה קרה לך באות יום, וגם את תהיי פחות תלוייה בו. זה תהליך ארוך, והשינוי שתרגישי ממנו ובעצמך לא יבוא ביום, אבל אם תצליחי תהפכי את החיים למרתקים יותר, גם הזוגיות שלכם תתעשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083