מחשבות על בגידה: מה לעשות?
ליבי
לא יכולה עם המונוגמיה הזאת
⌄
ד"ר שלום,אני נשואה 4 שנים ואמא לילד בן שנה. יחסיי עם בעלי טובים מאוד, הסקס נפלא ומגוון. אבל עדיין... קשה לי עם המונוגמיה הזאת. אני אוהבת את בעלי וגם נמשכת אליו, אבל גם לגברים אחרים.... אני רואה גבר סקסי וחושבת לעצמי: הייתי רוצה לשכב איתו. למרות שכאמור הסקס בינינו מצויין, עדיין חסרים לי הריגושים של "התחלה", מסקרן אותי איך זה יכול להיות עם גבר אחר (בעלי הוא לא הראשון שלי, אבל היו לי בסה"כ שניים לפניו, כשעם כל אחד מהם זה קרה בסה"כ פעמיים...).ד"ר, מה עושים ? אני מרגישה שחיי אינם שלמים. שמשהו כל הזמן חסר, וזה לא משהו שבעלי יוכל לתקן (כי הוא בסדר גמור מכל הבחינות). אני לא רוצה ולעולם לא אעיז לבגוד. אבל כאילו משהו בתוכי חסר. קשה לי עם זה....
ד"ר אורן חסון
לנטוש מחשבות נעימות על בגידה
⌄
ליבי יקרה,
הבעיה שלך היא לא שאת נמשכת מדי פעם לגברים אחרים, כי זה קורה להרבה נשים, אלא שאת גם חושבת על מימוש של זה, והמחשבות הללו משתלטות עליך. במודע לפחות, וברציו שלך את לא רוצה לממש את המחשבות הללו, אלא רוצה לסלק אותן ממך. כדאי שתגיעי לטיפול, אלא אם תצליחי להחליט לבד שאתבאמתרוצה להפסיק לחשוב על זה, ושאתבאמתרוצה לנטוש את המחשבות הנעימות הללו (כי הן נעימות, ייסורי המצפון מגיעים רק אחר-כך), ולהתחיל בתהליך הדחקה, ומעבר מכוון למחשבות ועיסוקים אחרים, בכל פעם שזה עולה.