משיכה לגברים לא מכבדים
ליאת
מדוע?
⌄
שלום
ד"ר חסוןאני בת 28 ואשמח לדעת ממך מדוע אני נמשכת תמיד לבנים שאינם מכבדים אותי ומתנהגים אליי לא יפה ולעומת זה אנשים שמכבדים אותי ומחמיאים לי אני מבקרת אותם על התנהגותם וממש פוסלת אותם על הסף? הריי אני רוצה להיות מאושרת ורק איתם אוכל להיות כך אז מדוע זה כך? אני מתחילה להתייאש ולהבין שאם לא אתפשר במישהו שמכבד אותי אולי אמצא את עצמי לבד.מדוע המשיכה היא לאנשים שלא מכבדים אותי? מהיכן לדעתך זה מגיע? אולי מההורים? קשה לי לזהות ולראות איך פותרים בעיה זו כי אני כן רוצה זוגיות.תודה מראשליאת
ד"ר אורן חסון
משיכה לגברים שאינם מכבדים אותך
⌄
ליאת יקרה,
את לא הראשונה ולא האחרונה שזה קורה לה. לפעמים נוצרת טעות בשיפוט שמקורה בכך שאם מישהו רוצה אותי, סימן שהוא לא מספיק טוב, אחרת היה מחפש מישהי טובה יותר. ואם הוא מתייחס אלי בחוסר כבוד, סימן שהוא מוצלח יותר, ושאני לא ראויה לו, ולכן זה הבחור שצריך להשיג.לפעמים זה קורה דווקא לבחורות הכי טובות והכי יפות, כי הן כל כך רגילות שמחזרים אחריהן, שדווקא הגבר שחורג מהנורמה, ומתנהג אליהן בזלזול, גורם להן להרגיש בלתי ראויות, והן צריכות להשיג את כבודן האבוד מחדש, ודווקא על-ידי כיבוש של הגבר הזה (ובדרך כלל פרושו של דבר דווקא כניעה לו).נסי לעבד מחדש את ההסטוריה שלך עם גברים, כדי להבין מה באמת קרה לך. חשוב יותר, לנסות להבין מה לא מוצא חן בעינייך דווקא באותם גברים שהם מוצלחים יותר. האם משום שאינם אסרטיביים מספיק לטעמך (ונכון הוא שאסרטיביות של גברים היא תכונה חשובה מאד לנשים בתהליך המשיכה שלהן כלפי גברים)? אם לא תצליחי להבין בעצמך את התהליך, נסי ללכת לטיפול. והייתי מציע לך ללכת לפסיכולוג קוגנטיבי, שיחפש פחות את ההורים, ו"ילמד" אותך מה טוב לך.