מתח בזוגיות: מה עושים?
יעל
איך אדע שאני אוהבת אותו?..
⌄
שלום
דר' חסון,בעלי ואני נשואים חמש וחצי שנים ויש לנו שני ילדים קטנים.אני סובלת מהתעללות נפשית ומילולית. הוא לא עושה את זה בכוונה, הוא פשוט אדם חסר שליטה עם בעיות נפשיות. הוא כועס ומתעצבן בקלות, ולפעמים "רגשי" מידי. הוא לא מסתדר עם אחי היחיד שצעיר ממנו בכעשור.הם רבו והשלימו הרבה פעמים, והוא כעס עלי שאני לא "לוקחת" את הצד שלו, ושאני לא אישה תומכת. הוא רצה שלפחות פעם אחת אהיה עם אחי "ברוגז" כדי לגרום לאחי להבין שהוא לא בסדר. אני באמת הרגשתי באמצע, ואני באמת חושבת שבעלי לא תמיד צודק. הסברתי לו שאין לו את הזכות להגיד לי עם מי להיות ברוגז ועם מי לא. הם כבר שנה לא מדברים, אני השלמתי עם זה, אבל כמובן שזה עושה הרגשה לא נעימה. זה הגיע למצב שהוא השפיע על הבן שלנו (בן 3.5) שלא יאהב את הדוד שלו. הוא הודה בפניי שיש לו אובססיה לגבי העניין הזה. כל ההתנהגות הזאת שלו "מורידה" לי המון ממנו. אחי הוא בחור כל כך טוב ואהוד, צעיר ממני ב-8 שנים.התחלנו בשבוע שעבר טיפול זוגי ביוזמתו, ואני מקווה שבמהלך או בסוף הטיפול אוכל להחליט אם להגרש ממנו או לא. יש לנו תינוק נוסף בן שנה.חשוב לציין שהוא נוטל גם תרופות פסיכיאטריות (רסיטל ועד לא מזמן תרופה נגד דיכאון).האם העובדה שאני שואלת האם אני אוהבת אותו מעידה על כך שאני לא?..האם יש שאלות בסיסיות שאפשר לשאול בכדי לדעת האם אנו אוהבים מישהו?..דבר אחרון, מצד שני הוא אדם מאד חם, אוהב, מפרגן, שיודע לתת מעצמו המון. בתחילת הקשר היה לנו חיבור מצויין, כימיה נפשית ומשיכה פיסית חזקה.מודה לך מאד על תשובתך,יעל
ד"ר אורן חסון
מה זאת אהבה?
⌄
יעל יקרה,
נוצר ביניכם מתח שגורם לך לשקול אם את רוצה להיות איתו. בהחלט יכול להיות שאוהבים מישהו ומבינים שאין סיכוי, למרות זאת, לזוגיות טובה. אנשים שואלים את השאלה שאת שואלת, אם את אוהבת אותו, מסיבות שונות, כי לפעמים סימן כזה או אחר הם מפרשים כחוסר אהבה. אני לא בטוח שאת לא אוהבת אותו, עדיין, כמו שאת כבר לא בטוחה שהחיים איתו הם מספקים מבחינתך. זה גורם לך להתרחק. לכן אתם בטיפול, כדי לראות אם אתם יכולים לקיים חיים שפויים יותר, עם פחות אובססיות אגרסיביות, ועם יותר שלום ביניכם – שמחייב גם שלא תצטרכי להיות בקונפליקט, למשל, בין אישך לבין אחיך. ואם כן, יתכן שתגלי שהאהבה שלך עדיין שם, ועדיין מספיק חזקה.