מתוסכל ורב על הילדים: מה עושים?
חלי
זוגיות וילדים
⌄
שלום,
יש לי איזושהי בעיה קטנה שמשפיעה על החיים שלנו, הרבה פעמים שבעלי צריך לארגן את אחד הילדים לפעמים נראה שהוא קצת חסר סבלנות ומדבר איתו בצורה רעשנית, אני נורא נלחצת מזה וכשאני מארגנת את הילד השני אני קוראת לו בשם שלו שירגע קצת, כי הילד בוכה מזה ועל הבוקר לפני הגן קשה לי להמשיך את היום ככה, ואז הוא פשוט משתולל לי שאין בינינו הסכמה בעניין הילדים , כל הזמן מזכיר את ההורים שלי והכל בפני הילד, לפעמים זה גם קורה ליד אנשים ואני מתביישת ולא יודעת איך להתמודד עם הבושה הזאת ואני פוחדת שזה מזיק לילד הוא בן 3 , כמה פעמים דיברנו שיחות וכמה פעמים בשבוע זה חוזר על עצמו, טיפול זוגי זה לא בא בחשבון מבחינתו, חוץ מזה שהחינוך מעכיר את חיי הזוגיות הכל יכל להיות טוב, לפעמים אני מרגישה שאני חיה רק עם הילדים הוא הולך 3 פעמים בשבוע לחברים עד הלילה זה לא פייר להרגיש ככה
ד"ר אורן חסון
הוא מתוסכל, ואתם רבים על הילדים
⌄
חלי יקרה,
את מרגישה שהוא קצר רוח, ושהחיים לא הוגנים כי הוא לוקח את מה שבא לו ללא התחשבות יתרה בך. לפעמים לפחות, או בדברים מסוימים. אני מניח שיש ביניכם גם דברים טובים שלא כתבת עליהם. למעשה, את מתארת אותו כאדם מתוסכל, נלחץ מהר, ומתפרץ בעניינים שאין ביניכם הסכמה, כמו הילדים או ההליכה שלו לחברים. ההתפרצות שלו היא כלי, מודע או שאינו מודע, לנהל את הדברים בדרכו, אולי כי הוא לא בטוח שיוכל לעשות זאת אחרת בשיחה. אולי גם כי בעת לחץ הוא לא מצליח להיות פנוי לשיחה, ומגביה את החומות ביניכם כדי שלא "תבלבלי לו את המוח" עם רעיונות אחרים.לא ברור לי למה הוא לחוץ, ולמה הוא מתוסכל. אולי זה גם עניין של תקופות, ולא רק של אופי, ואולי זה נוגע לדברים עקרוניים או לביקורת על דברים עקרוניים הנוגעים לילדים שהוא שומע ממך שוב ושוב, ואולי גם לא מסכים איתם (או להפך: מסכים אבל חושב שהוא לא יכול לשנות "כי כך אני"), והוא לא רוצה יותר להתווכח או לשמוע ביקורת.נסי להיות קשובה יותר להבין מדוע זה קורה לו. נסי אולי לומר לו דברים אחרת ובנחת, ללא הלחץ להשיג משהו באופן מיידי, כי סביר שזה לא יקרה. ואלה הם דברים שגם אם כן תעירי הם לא יקרו, ולכן אולי הדרך האחרת, גם אם לא תביא לפתרון מיידי, תביא להקלה בטווח הבינוני והארוך.ואני גם מציע שתלכי בכל זאת לייעוץ זוגי. גם לבדך. את מה שכתבתי כאן, את יכולה לעשות טוב יותר אם יהיה לך סיוע מקצועי. מה שכתבתי כאן היה על סמך המעט שכתבת לי. בהליך מסודר, תוכלי לקבל יותר ולהתאים את עצמך ואת תהליכי התקשורת בינך לבינו באופן כזה שתוכלי להשיג ממנו הרבה יותר תוך כדי יצירת אווירה טובה. הכנסילאתר שלי, דף הייעוץ הזוגי, וקראי אותו, ובכלל זה גם את העמודה השמאלית הרלוונטית יותר לך.