משפחה, זוגיות ואושר: התלבטויות אישיות

תאריך פנייה: 16.08.2015 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
חסוי
זוגיות עם בת זוג
16.08.2015 • 11:29

שבוע טוב
אני נמצאת כבר שש וחצי שנים בזוגיות מדהימה עם אישה, הסיפור הוא כזה היא מושלמת בכל!
היא אישה מדהימה וכמובן החברה הכי טובה שלי המשפחות מעורבות ואוהבות אותנו יחד ולכוד בטרוף וגם אנחנו אוהבות בטרוף, היא גדולה ממני ב10 שנים אני איתה מהצבא הזמן עבר לו וככה פתאום הגעתי לגיל 25 והיא 35 חושבת על ילדים ושאני אכנס להריון כי אני בשלה לתהליך יותר ממנה... ניסינו פעמיים ולא צלח ולטובה כנראה העניין הוא שבזמן האחרון שיש לי הכל באמת זכיתי בשותפה לחיים רק שהיא לא תוכל להיות אף פעם גבר שיהיה אבא לילדים שלי ופה מתחיל הסיפור.. אני בדילמה כמה ימים קשה לי לחשוב על הילד שלי שיגדל ללא אבא , האם זה נכון בכלל לחשוב ככה? כנראה שממש לא כי אין ספק שזה תלויי באיך תפתח לו את האופי אבל עדין זה לא יהיה אותו הדבר אף פעם וגם מבחינת החברה שעדין מסתכלת עליך שונה.. ואני דו לא לסבית. אשמח לתשובה..

ד"ר אורן חסון
בחירתך
16.08.2015 • 13:35

חסוי יקרה,
מכיוון שאת נמשכת גם לגברים, האופציה של משפחה של אבא-אמא-ילדים נמצאת אצלך ותופסת מקום חשוב. במובן מסויים את צודקת - לילדים יהיה יותר קל במשפחה נורמטיבית, כי הם לא יצטרכו להסביר לאף אחד שום דבר, וגם לא לעצמם מדוע המשפחה שלהם אחרת. מצד שני, הם יהיו קצת פחות "מיוחדים", אלא אם יהיה להם הייחוד שלהם. תהיה להם האופציה להיות כאלה או כאלה.ואז עולה שאלת האושר שלך: האם וכמה יהיה לך קל לעזוב את העולם הדו-נשי, והן את האשה המיוחדת הזו? על כך אין לי תשובה. תצטרכי לזכור שבכל זוגיות שתצרי, מדי פעם יש קשיים. האם תוכלי להתמודד איתם כאשר תזכרי את הזוגיות הטובה הזו? - זו שאלה לא פשוטה, ומאד תלויה באישיות שלך וביכולת שלך להתמודד עם קשיים, ועם החלטות שאת עושה.אם כל אלה קשים לך מאד להחלטה - ואני רואה שאת מאד מתלבטת, אולי נכון יותר, אם את יכולה, ללכת לטיפול פרטני, כדי לדבר על זה עם איש מקצוע - וכזה שלא ינסה להביא את האג'נדה החברתית או הפוליטית שלו. את והאושר שלך צריכים לעמוד על הפרק ולהיות במקום הראשון בקבלת ההחלטות שלך, ואת צריכה להיות שלמה עם החלטה שתעשי, גם אם תהיי חצויה. זו אמירה לא פשוטה - אבל נכונה, כי אין שחור ולבן. את צריכה לקבל החלטה בתנאים שאינם שחור או לבן, ולהיות שלמה עם זה בהמשך כדי להצליח בה. וזה כולל גם החלטה להישאר בזוגיות הנוכחית שלך, אם זו תהיה בחירתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חסוי
בחירתך
16.08.2015 • 17:18

תודה לך על התשובה המחזקת, עזרת לי!!!