משפחה וילדים: כשחלום מתנגש במציאות

תאריך פנייה: 28.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונית
משבר בנישואין המשך
28.05.2010 • 17:53

הייתי רוצה גם לדעת איך לשקם את חיי הזוגיים ואת חיי באופן אישי, האם הדבר אפשרי, אני ככ חוששת מהתסריטים שאני בונה שאשאר לבד ואגדל כך ילדים. מה לעשות, תעזרו לי בבקשה. תודה רבה

ד"ר אורן חסון
אין פתרונות קלים
31.05.2010 • 00:56

רונית יקרה,
לפני שנתיים וחצי הגעת לתובנות מסויימות, והיית מוכנה לעשות את כל מה שצריך כדי להגיע למשפחה וילדים. בחרת את בן הזוג שלך בהתאם לכך. אלא שעכשיו, כשיש לך מה שרצית להשיג לפני שנתיים וחצי, את חוזרת, כנראה, לרצות את מה שרצית קודם, שלא נתן לך משפחה וילדים. עצוב, אבל לפעמים זה עובד כך. עצוב עוד יותר שקשה לך להשלים עם הבחירה שעשית.את בטיפול כפול, וכל מטפל בדרכו. אני לא יודע מה את רוצה שבן זוגך יעשה, חוץ מזה שהוא יהיה "מעניין" לך (וישנן דרכים שונות להיות מעניין). ואולי זו אחת הסיבות שהמטפלת הזוגית שלכם לא ממהרת, ונותנת לך זמן להבין, בעוד שאת רוצה את הכל עכשיו.את גם בטיפול פרטני, וגם כאן, כל אחד בדרכו. תפיסתי היא שחפירות מעמיקות בעבר לא תמיד מועילות, ולפעמים הן גם משנות את הזכרון של העבר הרחוק, כשאת משחזרת אותו, ואולי לא תמיד לטובה. אבל לפעמים זה כן מועיל, אם יש לך סבלנות, בעוד שאת ממהרת.אין ספק שלעבר יש משמעות בבניית ההווה, אבל לא תמיד ולא בהכרח בבניית הפתרון. דברי איתה על זה, ואולי גם על איך את רוצה שהטיפול ייראה. נסי לקבל הסברים, ואולי תשתכנעי שזה מה שצריך.בכל מקרה, אין כנראה פתרונות קלים. כלומר, לא מהירים. תצטרכי להיאזר בסבלנות, או ללכת. האם תרצי ללכת עכשיו, כשאת בתחילת ההריון? אם לא, התאזרי בסבלנות, וקחי לך את הזמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083