חילוקי דעות בחינוך ילדים

תאריך פנייה: 28.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נפתלי
מתעלמת מהבעיה
28.05.2010 • 18:15

אבקש את המלצתך ואיך לפעול על מנת לפתוח לאשתי את העיניים לטפל יחד איתי בבעיה של בנינו .הילד בחטיבה בכיתה ח' ולדעתי הוא מכור למחשב ולמשחקי מחשב , מרגע שהוא מגיע הביתה אינו עוזב את המחשב והשעורים או הלימודים או החברים הם בסדר עדיפות אחרונה ונמוכה אצלו .תוצאות המבחנים נמוכה והילד צף בלימודים וכמעט ולא יוצא מהבית .נרגע שהוא פותח את העיניים או מרגע שהוא חוזר מבית הספר הוא ליד המחשב ללא הגבלה , שעורים נעשי כחמש דקות בלבד.אני טוען שהילד מכור ואשתי מתעלמת מהבעיה ולא מוכנה או מצליחה לשים גבולות ולממש ולעמוד על הגבול , היא אינה תומכת בי בנושא ואינה מוכנה לראות את הנזק העתידי לילד גם נפשית , חברתית ופסיכולוגית עקב ההתמכרות הזו .כיצד לדעתך ניתן לשנות את המצב כך שהיא תפעל יחד איתי לשנות את המצב , טיפול פסיכולוגי שעברנו בנושא עזר לתקופה קצרה מאוד והתופעה חוזרת בגלל אי יכולתה להעמיד גבולות ולשמור עליהם.תודה

ד"ר אורן חסון
הסכמות בין ההורים
31.05.2010 • 02:21

נפתלי יקר,
אני שומע כאן רק את דעתך, ולא את דעת זוגתך. והבעיה היא עקרונית: מה קורה כאשר אחד מבני הזוג משוכנע שהילד בסדר, והשני שהוא לא. איך מטפלים בענייני משמעת במקרים כאלה, ואיך מטפלים בילד במקרים כאלה?אני חושש שאין אפשרות לטפל בילד, עד שלא תטופלו אתם. במילים אחרות, הקושי הוא אצלכם, בתהליכי קבלת החלטות בחילוקי דעות משמעותיים כמו חינוךהילד. לא אתפלא לשמוע שקיימים מדי פעם חילוקי דעות משמעותיים אחרים ביניכם. אני מציע שתכו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד לדבר ולתקשר, ולהגיע להסכמות ביניכם, לפני כל דבר אחר. ואם זה חשוב לך מאד, יפה שעה אחת קודם.או, לפחות, לשכנע את זוגתך ללכת לפסיכולוג של ילדים, תהליך שיעסוק גם בכם ובהתנהלות שלכם איתו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083