משמורת ילדים: גבר אלים וטיפול נפשי
אורית
הסתת ילדים נגד אימם שרוצה להתגרש
⌄
שלום רב
!! אני נשואה כ18 שנה לפני כשנה וחצי חל משבר עמוק ביני לבין בעלי יש לי 2 ילדים הבעל התחיל לשתות אלכוהול ולהתנהג בצורה אלימה וחריפה ולא מכבדת הגשתי נגדו תלונה במשטרה. על אלימות תוך כדי שיכרות לאחר שהתעשט ביקש סליחה וניסיתי לשקמו אך הוא לא שכח והתחיל להסית את ילדיי נגדי אמא הכניסה את אבא לכלא והתחיל לרכוש להם דברים ללא גבולות תוך כדי הסתה חריפה כנגד האמא ועקב כך חל מפנה כל פעם האב שותה ומתנהג בחוסר כבוד ובאלימות ואנני נגשת למשטרה בעקבות המשבר עם ילדיי מרגישה כלואה לילדיי שמונעים מטעמים של הסתה וניכור הורי חריף הוא כל הזמן עם ידו על העליונה לא תוכלי להתלונן כי אם תתלונני ידיך לא יסלחו הם בגיל הבגרות מתוסכלים ואני חצויה מה איתי ומה איתם כיום אנו הבליך גירושין שלא נגמר משום שהוא הסית את הילדים נגד אימם ומבקש משמורת על הילדים חשוב לציין : שהוא הולך פעם בשבוע לקבוצה לגברים אלימים טופל בעבר במרכז לאלכוהול וקיים נגדו תיק פלילי כיום סוחט אותי תסכימי לתנאים תראי ילדים סיפור זה מזכיר לי את רצון גואל כמה אכזרי להרחיק ילדים מאימם הם הכח שלו הוא אדם חלש .. וחסר כבוד עם אובססיה חריפה כלפיי ...בשבוע אחרון התחיל להציק ולהמריד ברמה שלא תראו את אימכם והוא מעליל עליי דברים כוזבים רק לפני מס' ימים ילדיי היו עימי נוצר ויכוח מתחילה הסתה אין טלפונים מעלים אותם מימני זה דבר חריף ומזעזע אנה עזרו לי אובדת עצות !!
ד"ר אורן חסון
עזרה חוקית, טיפולית ומעשית
⌄
אורית יקרה,
אני לא בטוח עד כמה הילדים שלך באמת לא רואים מה שקורה. מה שבטוח הוא שגבר שהוא אלים, שיש נגדו תיק פלילי וטופל במרכז גמילה לאלכוהול לא יוכל לקבל משמורת בלעדית על הילדים. אם כי יתכן שילדים גדולים, בגיל ההתבגרות, יוכלו להתעקש לחיות עם האב. בכל מקרה, את צריכה לבדוק את הצד החוקי של העניין, ולא לקבל את איומיו כמובנים מאליהם, כי הם לא. השאלה שאני שואל את עצמי היא רק מה מידת התמיכה שאת מקבלת, חוקית ונפשית. את צריכה.אנא, בדקי באתר שלי, בדף העזרה הראשונה באינטרנט. יש שם כמה מקורות עזרה שתוכלי להיעזר בהם. עשי זאת, כי זה חשוב. ושקלי גם לטפל נפשית בילדים. גם זה נראה לי חשוב מאד, לפי תאורך.