מריבות חוזרות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 02.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איתי
מבקש את עצתך..
02.02.2011 • 16:06

אני בן 25 וחברה שלי בת 24.אנחנו ביחד 3 שנים, כאשר לפני 4 חודשים עברנו לגור ביחד.בעיקרון כבר שנה לאחר תחילת הקשר חברה שלי היתה דיי "לחוצת חתונה", וכבר אז הציבה לי אולטימטום של "אם אנחנו לא מתחתנים עד שאני בת 25, אז אנחנו יכולים להיפרד מבחינתי". מכיוון שאהבתי אותה - הסכמתי לדרישה, למרות שאמרתי לה שאני לא אוהב את זה שיש "דד ליין" ושאני חושב שזה אמור לבוא בטבעיות ולא ב"אונס".שלב חשוב מבחינתי לפני בכלל לחשוב על חתונה הוא לגור ביחד, כשבאידיאל הייתי רוצה לגור איתה לפחות שנה לפני שאני מציע לה נישואין. מכיוון שעד לפני 4 חודשים עוד הייתי בשירות סדיר (אני עתודאי, ולכן התגייסתי באיחור), ורק לפני 4 חודשים התחלתי לקבל משכורת, אז רק לפני 4 חודשים יכלנו באמת להשכיר דירה ביחד, וכך עשינו.כל הנטל הכלכלי של השכ"ד ובכלל החזקת הדירה נופל עליי, מכיוון שהיא עדיין בשירות סדיר (גם היא עתודאית). הסכמתי לכך בגלל שידעתי שחשוב לה להתחתן "עד 25", והיה לי חשוב לגור ביחד קודם מספיק על מנת להחזיק את הדירה לבד.לאחר שעברנו לגור ביחד רבנו על נושא החתונה כמה פעמים, כשהיא מאשימה אותי שאני "רוצה לחכות לרגע האחרון".. (וזה למרות המאמצים שלי לעמוד בזמנים שלה, כמו להשכיר דירה לבד וכד'). גם בלי קשר לזה יש לנו לא מעט ריבים, על כל מיני נושאים.. זה מרגיש לי כאילו משהו כמו פעם בשבוע יש לנו איזה ריב גדול.. ולמרות שאני אוהב אותה הריבים גורמים לי לפחד שאולי זה לא נכון להתחתן איתה..השבוע היא פתאום העלתה "דד ליין" נוסף - שהיא רוצה להביא ילד עד גיל 27, וזה למרות שדיברנו על זה פעם ושנינו סיכמנו שעדיף לחכות לפחות לגיל 28. הסיבה שאני חושב שעדיף לחכות היא שאני מרגיש שלא מיצינו עדיין את שנות ה-20 שלנו.. רק עכשיו התחלתי להרוויח כסף (והיא תתחיל רק בעוד שנתיים), וזה הזמן שלנו להינות מהחיים (טיולים לחו"ל, יציאות וכד'...) בלי דאגות של הורים על הראש. הסיבה שהיא לא רוצה לחכות עד 28 זה כי היא "לא רוצה להביא ילד בגיל מבוגר".אמרתי לה שמבחינתי אני לא מוכן לילד כל כך מוקדם, ושאני מעדיף לחכות עד שתהיה בת 28 (הבדל של שנה..). מבחינתה זה לא מקובל, והיא נתנה לי שבוע (מאתמול) להחליט אם אני מוכן להתפשר (ולהסכים להביא ילד מוקדם יותר), ואם לא אז היא רוצה להיפרד..ובכלל היא התחילה להגיד לאחרונה שאנחנו "רוצים דברים שונים בחיים" ושאולי אנחנו לא מתאימים..סיפרתי לכם את הסיפור שלי בתקווה שתוכלו לעזור ולייעץ לי..האם אני אמור להתפשר על מועד הבאת הילד או שבגלל דבר כזה להפסיק את הקשר?זה שיש לנו ריב פעם בשבוע זה סימן שאנחנו לא מתאימים?תודה..

ד"ר אורן חסון
להמר על כל הקופה?
03.02.2011 • 00:49

איתי יקר,
זה שאתם רבים כל שבוע, ובעיקר כאשר המריבות הן מריבות גדולות, אומר יותר מכל שאתם לא מסכימים על לא מעט דברים, ובעיקר שאתם לא יודעים לגשר על פערים ואי הסכמות. התוצאה היא בדרך כלל מאבקי כוח, עלבונות, פגיעות, ומריבות. קח בחשבון שאם אתם מתחילים להתייאש מהזוגיות, וחושבים על האפשרות של פרידה, אתם נקלעים למצב שבו אתם מוכנים עוד פחות לוותר - ואולי דווקא ללחוץ יותר, כי אם כבר יש סיכוי שלא יעבוד, אז אפשר להמר על כל הקופה (במחיר של פרוק הזוגיות אם זה לא יעבוד), וללחוץ עוד כדי לקבל יותר. אתם צריכים, לפני הכל, לדעת ליצור זוגיות מדברת. כזו שלא פוחדת מויתורים כי אחרי הכל, תקבלו משהו טוב יותר בסך הכל. שלא לדבר על שקט והרמוניה.אתם מספיק זמן ביחד, ועם מספיק ציפיות לחיים משותפים, כדי לנסות יעוץ זוגי לפני פרוק הזוגיות שלכם. כך שאם וכאשר תחליטו, לכאן או לכאן, תהיו שלמים יותר עם זה.ולגבי ה"ילד 27 – ילד 28", אנא קרא גם אתהטיפ השבועי שלי מתאריך 9.1.11.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083