משיכה, ריגושים ורגשות בזוגיות

תאריך פנייה: 10.06.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טל 22
חוסר משיכה לבן הזוג.
10.06.2014 • 12:35

שלום
ד"ר חסון.
אני נמצאת בזוגיות כ7 חודשים ולאחרונה אני מרגישה שאני לא נמשכת לבן זוגי. אנחנו גרים ביחד וזה מאוד מקשה עליי. חשוב לציין שיש לי רגשות חיובים אליו והוא מקסים ונראה טוב. בתחילת הקשר המשיכה הייתה מטורפת ממש פרפרים בבטן. אני יודעת שהבעיה היא אצלי כי בעבר עם בן זוג אחר קרה לי אותו הדבר. שזה בהתחלה משיכה ואחר כך אפילו נגעלת. מה אוכל לעשות?

ד"ר אורן חסון
משיכה, אהבה, ריגושים ודחייה
12.06.2014 • 22:41

טל יקרה,
מכיוון שזו תופעה חוזרת אצלך, בהחלט יכול להיות שכדאי לבדוק את זה. האם זה בגלל שעם הזמן עולים גם כעסים ואי הסכמות שמפחיתות את הרגש שלך אליו? האם אלו פחדים מפני התלות הרגשית? האם זה משום שמה שמשפיע על המשיכה המינית שלך הוא יותר ריגושים מאשר רגש? האם כי את מחליפה את ההתלהבות הראשונית שלך, שכמעט תמיד תהיה גבוהה יותר, ומוליכה לריגוש רב יותר, במושג "אהבה", ולא נותנת לכן מספיק מקום לרגש שלך, להתקשרות אליו ולחיבור הנפשי שלך כדי לאפשר להם להוליך אותך במשיכה לבן הזוג? האם כי מיניות נתפסת אצלך, מסיבה כלשהי עמוקה יותר, כמשהו פסול, ורק ריגוש רב מאפשר לך שלא לשים לזה לב, ואז, כשהריגוש הזה נעלם פתאום אותו דבר מורגש יותר?העליתי כאן כמה אפשרויות, ויש עוד. הייתי שם לב לשילוב של האחרונה עם אחרות, ואם צריך, ללכת לטיפול כדי לבדוק את הדברים יותר לעומק. אם כי יתכן גם שדברים יכולים להיפתר מעצמם עם הזמן. אבל במקרה זה, יכול להיות שתצטרכי להיות סבלנית, ואולי זה לא יהיה עם בן הזוג הנוכחי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083