להתגבר על פחדים ולקחת אחריות
ארי
עצה לגבי טקס קרוב, והעתיד הקרוב.
⌄
היי,בעבר כתבתי לך, אני חושב שעברה יותר משנה מאז הפעם האחרונה, והנושא אז היה התייעצות לגבי בחורה אחרת מהמתוארת כאן.בגדול היום אני בן 26.5, בגיל 23 נפרדה ממני בת זוגי דאז, שהייתה מאוד מאוד קרובה אליי, משפחתה הייתה משפחתי השנייה, ואולי בעצם הראשונה, היינו יחד שנה וחצי שנראו ככל חיי.כמו שאמרתי, כתבתי לך אז, נתת לי טיפים, ובגדול הזמן עושה את שלו.מאז היו לי מערכות יחסים, אחת אפילו מרגשת במיוחד, אך כבר זמן מה אני רווק, ולעיתים חושב עליה.לצערי, במהלך לימודינו במכללה, היא החלה לצאת עם חבר לספסל הלימודים שלי, ולצערי נתקלתי בהם מס' פעמים, הפעם האחרונה לפני בערך שנה.למרות שאינני יודע מה איתה היום, אני משער שהם עוד יחד.בעוד מס' ימים יש לי טקס חלוקת תארים, ואני מרגיש עצוב,לא בא לי לראות אותה, ואני שוקל לא להגיע לטקס.יהיה לי מוזר מאוד להגיע לטקס כאשר היא מלווה גבר אחר באותו טקס שלי. בטקס שלו.האם זה נורמלי? אמנם אינני שקוע בדכאונות, אך אני מרגיש חסר מזל במיוחד, שמכל האנשים היא דווקא יוצאת עם חבר ללימודים גאה בו על קבלת תוארו, אותו תואר שכשהתחלתי, היא הייתה לצידי.כאילו שהגורל צוחק עליי.האם ללכת? בעבר כבר פספסתי טקס עירוני שידעתי שהיא עומדת להגיע לשם יחד איתו, האם ההמנעות הזו היא הגיונית ?כמובן שאף אחד לא אוכל להרגיש מה שאני מרגיש, אבל מניסיונך, נתקלת בדברים כאלו ? כיצד יתכן ששלוש שנים אחריי היא עוד מזיזה לי, כנראה כי אני לבד, ותמיד חלמתי שמישהי תבוא ותהיה גאה בי בטקס שלי, ויוצא שאהובתי הראשונה תגיע אל הטקס, גאה באחר.תודה על ההקשבה ידידי.
ד"ר אורן חסון
מקורות הכוח שלך
⌄
ארי יקר,
אנשים מפסידים לפעמים הרבה דברים חשובים, ולפעמים גם חיים שלמים, בגלל חששות מדברים שלעולם לא יקרו, בין אם זה מחלות, אסונות או עניינים חברתיים.הם יצאו לפני שנה ביחד. ואם הם כבר לא ביחד? ואם היא לא תבוא? האם יש סיכוי שתפסיד את הטקס לחינם? (ואתה יודע שכן)אולי כדאי שתאזור כוח מעצם הידיעה שאתה מפסיק לתת לפחדים לנהל את מעשיך, כך שגם אם היא תהיה שם איתו, תרגיש שאתה חזק פשוט מעצם העובדה שלא נתת לזה לנהל אותך.