משיכה ראשונית: מה חשוב?
מינה
מראה חיצוני
⌄
אני בזוגיות עם בחור גדול ממני ב-13 שנה כבר 3 שנים. (אני בת 25 והוא בן 38).מההתחלה לא נמשכתי למראה החיצוני שלו בכלל! הוא כל מה שאני לא אוהבת בבחור...לא יפה, נמוך, שמנמן וגוף לא פרופורציונלי. הגיל הפריע לי גם. (אני נראית טוב).לא הסכמתי לצאת איתו בהתחלה והוא הפך לידיד ממש טוב.עם הזמן גיליתי אופי מדהים, הוא אוהב אותי מאוד, מעריך, עוזר, עושה הרבה בשביל שאהיה מאושרת ומבין אותי. הוא הבחור היחיד שמתייחס אלי ככה.יצאתי עם מספר בחורים בעבר שממש אהבתי ובגילי אך אף אחד לא אהב והעריך בחזרה.אני נמצאת בסיטואציה שלא יודעת מה לעשות. הוא בחור שאפשר לסמוך עליו, הנוכחות שלו בחיים שלי משמעותית מאוד עבורי וקשה לי לוותר על התמיכה הזאת, אבל לא רואה אותו כבן זוג. המראה החיצוני שלו מאוד משפיע עלי. מרגישה שיש לי 50% בלבד, כאשר חסר לי את ה-50 האחוז של המראה החיצוני.הוא יודע על הנושא הזה, וכל פעם שאני חותכת איתו כי זה לא פייר כלפיו אני חוזרת אליו שוב. מרגישה מן בדידות שהוא לא איתי. הייתי רוצה שהוא יהיה רק ידיד אבל לא חבר. מן הסתם שהוא נכנס לדיכאון כי הוא מאוהב ורוצה מערכת זוגית וחתונה.הוא קצת תלותי ולא רואה את עצמו ממשיך בלעדי ככה שקשה עוד יותר לעזוב.הפחד שלי הוא לא למצוא בחור שיאהב ככה ולמצוא את עצמי לבד בסוף. אני אוהבת אותו אבל לא מאוהבת בו.להתפשר?(לא יודעת אם זה קשור אבל חייבת לציין שגדלתי בלי אבא, ולפעמים אני מרגישה שהוא ממלא את מה שלא קיבלתי.. תמיכה ואהבה).תודה מראש...
ד"ר אורן חסון
אם את צריכה עוד קצת זמן
⌄
מינה יקרה,
את שואלת שאלה שנשים רבות שואלות. אפילו קשה לי לתת לך תשובה טובה, כי הרבה מאד תלוי במבנה הנפשי שלך. שמעתי לא פעם מנשים שבפגישות הראשונות ממש לא נמשכו אל הגבר שפגשו, אבל זמן קצר אחר כך המראה החיצוני איבד כל חשיבות והתאהבו לגמרי באישיות שלו ונמשכו אליו גם פיזית. ומצד שני, לנשים אחרות זה המשיך להפריע גם לאחר שהתחתנו. תצטרכי להבין את עצמך יותר, ולדעת אם את יכולה להתמסר לו כשם שהוא מתמסר לך, ולרצות רק טוב בשבילו באופן שיהיה הדדי לו, ולא רק אגואיסטי לך. חשבי על זה היטב, ואם את צריכה עוד קצת זמן, קחי לעצמך עוד קצת זמן.