התפצלות: מה הסיבות?

תאריך פנייה: 24.03.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלי
בן הזוג נפרד ממני
24.03.2015 • 15:00

היי,אני ובן זוגי ניהלנו מערכת יחסים טובה מאוד במשך כשמונה חודשים. שנינו בתחילת העשרים לחיינו. בכל המערכת הזוגית בינינו לא היו לנו ריבים משמעותיים ותמיד דיברנו והבנו האחד את השני, המערכת הזוגית הייתה נפלאה והייתה בה תמיכה והבנה רבה. תמיד הרגשתי נאהבת ונתתי מעצמי הרבה בשביל המערכת הזו והוא מצידו גם כן. לפני מס' חודשים בעקבות כך שלשנינו היה רע במקום העבודה החלטנו להתפטר ומשם קרה שבילינו במשותף זמן רב ונהנו מכל רגע עם הזמן הרגשתי שאנו צריכים לצאת לעבוד ולכן התחלתי לחפש עבודה. לפתע בחודש האחרון התחלתי להרגיש מצידו קרירות מסוימת שלא הכרתי (אני מתקשרת- הוא עונה לי בהודעה, רוצה להפגש רק פגישות קצרות וכו') והתעלמתי מכך וחשבתי שהוא מתוסכל עקב המצב המשפחתי בביתו וכן עקב כך שהוא מחוסר עבודה. לפתע הוא הטיל את הפצצה שהוא חושב שאנחנו צריכים להפרד כי אנחנו לא מתקדמים ביחד. הוא ציין בפניי שיש לו עדיין רגשות כלפיי אך לא כמו פעם ושהוא יודע שהוא יתחרט על היום הזה שהוא נפרד ממני. נפגעתי ממנו מאוד והחלטנו לנתק את הקשר כך שאנו לא מדברים כבר תקופה של שבועיים. מערכת היחסים הייתה מתגמלת משני הצדדים מבחינתי ותיכננו תוכניות משותפות לעתיד ואף מספר ימים לפני הפרידה העלה את הרעיון כשאני אלמד בעוד מס' חודשים נעבור לגור ביחד והוא יתמוך בי! לפני הפרידה הוא אמר לי כמה שהוא אוהב אותי והוא מצטער על הריחוק שנוצר בינינו ושזה לא מגיע לי. במהלך שיחת הפרידה הוא אמר לי שאני לא אשמה כלל וכלל ואני התנהגתי למופת תמיד ושפשוט נהיה לו לא טוב בתקופה האחרונה. המחשבות לא עוזבות אותי ומציקות לי כי בתחושה שלי הפרידה לא נגמרה בכך שהוא אמר "אני לא אוהב אותך יותר צאי לי מחיי" אלא הוא אמר לי שאני תמיד אהיה בליבו ותמיד אהיה משמעותית עבורו. אני חושבת עליו כל היום וחולמת שהוא יחזור אליי. עכשיו אני באמת צריכה לדעת, האם יכולים לקרות מקרים שלאדם מסויים בעקבות כך שרע לו מסביב (בעיות במשפחה, חוסר עבודה) הוא יכול לזרוק את מערכת היחסים שלו? אני מאוד רוצה שהוא יחזור כי אני לא מרגישה שזה נגמר בצורה רעה וחד משמעית. אני מאוד מנסה לכבד אותו ולא ליצור איתו שום קשר על מנת שאולי לפתע יבין שאולי בכל זאת אפשר לנסות להיות שוב ביחד. אני מצידי תמיד מונעת מאהבה ולא מפחד. האם לדעתך המקצועית לאור נסיבות הפרידה שציינתי כאן ומילותיו יש לי למה לחכות או שעליי לעבור הלאה למרות כל הקושי?

ד"ר אורן חסון
קשר שהתפורר, ולא ברור למה
29.03.2015 • 13:29

גלי יקרה,
אני מבין, לפי דברייך, שאתם לא גרים ביחד. כך שהתקשורת ביניכם היא אולי יומית, אבל גם שאתם לא בהכרח נפגשים בכל יום. זה מאפשר בנייה של ריחוק, אבל אני לא יכול לדעת מהן סיבותיו להחלטתו להיפרד. האם הוא חושב שהוא לא ראוי לך, בשל אבדן מקום העבודה שלו? האם הוא מרגיש עמוס מדי ולא פנוי יותר כרגע לעוד מישהו קרוב וצריך את ההתמודדות עם עצמו בלבד? האם ישנם קשיים משפחתיים שהוא לא רוצה לשתף אותך בהן, אולי בגלל עניינים של תדמית שלו בעינייך? האם העומס הרגשי, היותר זמן לבד או הפנאי שלו גרמו לו לאיזה שהוא קושי נפשי שהוא מתקשה להתמודד איתו ולא רוצה לחשוף בפנייך? האם הוא נדלק על מישהי אחרת? כל כך הרבה אפשרויות קיימות, שאני לא יכול לכוון אותך לאף אחת מהן. יתכן שהדבר הנכון הוא להמשיך ולהיות איתו בקשר לעוד תקופה מסויימת, לפחות באופן הזה שתהיי זמינה לו בכל רגע שיצטרך, ושתצרי אחת לזמן מה קשר כדי לספק לו ביטחון ואפשרות להיפגש איתך שוב. אבל ההצלחה של דבר כזה מאד תלויה בסיבות שלו, שאני לא יודע אותן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083