להמשיך הלאה: עצות להתקדם בחיים
מעייני
תשובה לשאלה שלך
⌄
האופציות שלי זה להתקדם בחיים ולהמשיך הלאה ואני אוהבת את החבר שלי מאוד נורא לי כייף איתו והוא עוזר לי ותומך ביובקשר לחבר שלי לשעבר הוא היה אהבה ראשונה שלי הכי מיוחדת ובחיים אני לא אשכח את זה לפעמים הרגשתי איתו שהוא כמ ואבא בשבילי וחבר שלי החדש מנסה להסביר לי שאם אני יהיה איתו בקשר זה בסוף יגרום לזה שניפרד בגלל שכל הריבים שלנו זה ממנואבל מאוד קשה לי להיפרד מחבר שלי לשעבר אני קשורה לבנאדם הזה היינו ביחד 4 שניםשהייתי עם חבר שלי לשעבר הייתי בת 13 ועכשוי אני בת 18ניסיתי להביא זמן כידי שאני אשכח ממנו אבל אני לא יכולה כי זה אהבה ראשונה וגם הוא היה איתי מהילדותו אנחנו בקשר מאוד טוב עכשוי אני וחבר שלי לשעבר אנחנו מדברים משחקים ששבש צוחקים אני וחבר ללשי לשעבר יש לנו כימיה טובה וזה פשוט קשה ליודרך אגב אני לא צריכה שום פסיכולוג יש לי רצון ויש לי אמון בעצמי שאני רוצה משהו אני מצליחהרק תציע לי איזה אופציות אני יכולה לעשות ?האם להגיד לחבר שלי לשעבר שננתק קשר ודרך אגב חבר שלי יתמוך בי היה לנו שיחה שלמה על זה ... אבל מצד שני אני לא יכולה אני יותר מידי קשורה לחבר שלי לשעבר יהיה לי קשה להגיד לו כי פעם ראשונה ניסתי וירד לי דמעות והתנהגתי אחרי מוחרתת מאוד מוזר או שהכי כדי זה למחוק אותו מהרשימה שלי ולשים אותו מאינגור וככה זה יהיה לי יותר קלהאם תוכל לענות לי על השאלות שאני אדע איך ללכת בכיון שאתה מציע ליאיך להתחזק אחרי אהבה ראשונה אל תשכח שהוא היה כמו אבא בשבילי ועזר לי ודאג לי ? מה עלי לעשות ?ואיך לבנות את עצמי ?מאיפה להתחיל ?ואיך ליצור איתו מערכת שונה ?ואיך בונים דברים שהוא אוהב וגם אני ?אשמח מאוד אם תענה לי על כל השאלות זה יעזור לי מאוד ואני אדע באיזה כיון אני הלךבתודה ויום נעייםמעיין
ד"ר אורן חסון
להתקדם בחיים ולהמשיך הלאה
⌄
מעייני יקרה,
את שואלת הרבה שאלות מאד בסיסיות לחיים שלך, המצביעות על כך שאת זקוקה ליעוץ מקצועי, ויחד עם זה את אומרת שאינך זקוקה לשום פסיכולוג. אני לא בטוח שהקביעה הזו נכונה. את זקוקה להדרכה.החבר הנוכחי שלך צודק. הוא מרגיש מאויים כשאת בקשר עם החבר שלך לשעבר, וכשהקשר שלך איתו כל כך הדוק. בהחלט יכול להיות שהגיע הזמן שתעברי דף ותמשיכי הלאה. היה לך פרק בחייך שתרם לך הרבה, אבל מכאן והלאה הוא יפריע לך לפתח קשרים חדשים. אני כן מציע לך ללכת לטיפול, כדי להתחזק וכדי לקבל פרופורציות נכונות על מה נכון ומה לא נכון לך לעשות. קשר מגיל כל כך צעיר, שהיה בשבילך גם אבא וגם מאהב, הוא קשר לא מקובל בחברה שלנו, ושיש לו השפעה חזקה מאד. את צריכה ללמוד להשתחרר ממנו, כי כנראה שהגיע הזמן. את כותבת שאת רוצה להתקדם בחיים ולהמשיך הלאה, נכון? אז תתקדמי בחיים ותמשיכי הלאה.