משיכה לגברים ונשים: התמודדות עם צרכים מנוגדים

תאריך פנייה: 31.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גבי
זוגיות עם נשים
31.05.2006 • 04:27

מאז שאני זוכר את עצמי נמשכתי לגברים ועד גיל 22 הייתי רק עם נשים. שכבתי באופן מלא רק עם מספר נשים, ובשנים האחרונות ניסיתי להמנע מזה מחשש שזה לא יצליח וכו' וגם מכך שהיה לי טוב עם היותי הומוסקסואל.בשבע שנים האחרונות אני יוצא מדי פעם עם גברים ונמשך אל גברים אבל עד כה לא הצלחתי להגיע למערכת יחסים יציבה עם גברים ואיפשהו מאסתי בזה, והייתי רוצה לנסות לחיות במשהו יותר יציב ולהקים משפחההוריי יודעים עלי מגיל צעיר יחסית אחרי שאמרתי להם שאני אוהב בנים, אך הם משוכנעים שאני צריך לחיות עם נשים, ולראיה הם רואים את מערכות הזוגיות שהיו לי בעבר עם נשים (בעיקר עד גיל 20-21) או בתקופה בה סיפרתי להם את זהמה יכול לעזור לי לחזור להיות עם נשים..אני אציין שאני גבר מושך בעל בטחון עצמי גבוה למדי (זו אולי נקודת החולשה) אבל חושש ממצב שבו לא תהיה לי זקפה אם אני לא נמשך,(יש לציין שזה כבר קרה לי לאחרונה עם אישה) ולמעשה לפי הבנתי כדורים לא יכולים לעזור לייצר ריגוש מיני..

ד"ר אורן חסון
להסיר תוויות, ולראות לאן אתה הולך
01.06.2006 • 13:33

גבי יקר,
אתה מתאר כמה צרכים שלך, שהם מנוגדים בחלקם. כלומר, הגעת למסקנה שקל יותר להגיע למערכת יחסים קבועה ויציבה עם נשים, וזהו צורך שלך, אלא שאתה נמשך יותר לגברים, וגם זה צורך שלך. ואולי משיכה חלשה לנשים היא הבעיה, כי אתה חושש מהעלמות של המשיכה ושל הזיקפה בחיים הזוגיים שיהיו לך עם אשה.לגבי ההשפעה של גלולות על הזיקפה, כדאי להתייעץ עם מומחים לעניין, כלומר, בדוק את זה עם אורולוג, או עם מטפל מיני מוסמך.לגבי נטיות מיניות ושינוי שלהן, אני לא מכיר מספיק את הספרות כדי לדעת כמה אנשים עברו "שינוי" העדפות בהצלחה (כלומר, מה הפרוגנוזה של טיפול כזה), ואני לא בטוח שיש בכלל נתונים סטטיסטיים מספקים בשאלה אם המקור הוא תורשתי או סביבתי. אין ספק אבל, שהן בשל מרכיבים גנטיים והן בשל מרכיבים סביבתיים, אנשים שונים זה מזה ביכולת שלהם לקבל נטיות מיניות הומוסקסואליות, ובמידה שבה הם מקבלים אותה. כלומר, בין הטרוסקסואליות להומוסקסואליות יש קשת רחבה של דו-מיניות בעוצמות שונות. אלא שלאנשים יש נטייה לסווג את עצמם לפי הגדרות ברורות, כלומר, בקצה זה או בקצה אחר, ווכאשר אדם מאמין שהוא נופל להגדרה מסויימת, קל לו יותר להשתכנע שהוא אכן כזה, ומתעלם מסימנים שמצביעים אחרת. לכן, אם תצליח לשחרר את עצמך מהצורך להגדיר את עצמך, אולי זה יעזור לך ללכת לפי התחושות שלך בכל רגע ומצב נתון, ולקבל אותם כפי שהם, כלומר, אולי אפילו משתנים, לעיתים, לפי הרגש ולפי הצורך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083