מה מעכב אותך? התלבטות בזוגיות

תאריך פנייה: 30.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מודאגת
בעיה לקשור קשרים
30.05.2006 • 23:54

שלום
!אני בת 23 ויש לי בעיה "קלה" בקשר ליחסים בכלל. וסליחה על האריכות...הקשר האחרון והיחיד שלי היה לפני כשנתיים ואפשר לומר שאני עדין אוהבת אותו, אבל בגלל שזה כנראה משהו שלעולם ישאר פתוח- חלקית (אין לזה סיכוי להצליח) הגעתי לתובנה שה"גאולה" תגיע כשאכיר מישהו אחר שימצא חן בעיני. הבעיה היא שבשנתיים הללו כל מי שיצאתי איתו לפגישה או הראה התעניינות בי מייד גרם לי לרתיעה: אם זה משהו באישיות, במראה או אלף ואחד סיבות... אני נרתעת עד כדי כך שהמחשבה על לתת לבחור הזדמנות נתפסת בעיני כבלתי אפשרית, מעוררת גועל אפילו.לאחרונה הרגשתי סופסוף שמישהו מסויים מוצא חן בעיני אבל כשהוא החל להראות התעניינות בחזרה- מייד הרגשתי שוב שאני לא רוצה אותו.אני מאוד רוצה להיות בזוגיות ולהרגיש שוב את אותה הרגשה מדהימה שמרגישים בה, אבל הרתיעה הזו פשוט מונעת ממני לנסות וגורמת לי לפסול כל אחד על הסף ווכשאני לבד אני משתוקקת להמצא בזוגיות.מה אפשר לעשות??תודה מראש!

ד"ר אורן חסון
לבדוק מה מעכב אותך
01.06.2006 • 01:37

מודאגת יקרה,
לא ברור לי ממכתבך מה בדיוק מעכב אותך. האם זה משום שבאיזה שהוא מקום עדיין לא ויתרת לחלוטין על האהבה שלך? האם בשל סיבות אחרות?את עדיין צעירה, ובגיל שבו, בדרך כלל, נוצרות הרבה הזדמנויות ליצור קשרים. כך שבאופן רגיל לא הייתי מודאג מאד, אלא אם את מזהה אצל עצמך דגם קבוע של פסילה, שאולי מחזק את עצמו ככל שאת מתרגלת לפסול, ומתרגלת להיות לבדך. במקרה כזה, הייתי הולך לטיפול, כדי לצאת מהמעגל הנפשי שבו את נמצאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083