משיכה לגברים אחרים: מה עושים?
דני
תשוקה בנישואין
⌄
אני נשואה כ-4 שנים באושר לאהבת חיי, היינו חברים מגיל 18 עד החתונהכ-7 שנים. בעלי גבר מאוד מושך, אינטלגנט, אוהב, מצחיק, חםוהרשימה עוד ארוכה.בקיצור כל מה שאפשר לבקש מגבר, קיים בו.הזוגיות שלנו ממש טובה, רק שיש בעיה שאין לי מושג איך לפתור אותה.למרות שלדעתי הוא מושך, אין לי תשוקה אליו, מעולם לא הייתה במידה שהרגשתילגברים אחרים, שכמובן לא קרה איתם כלום. אני נמשכת ל"אסור", שזה אומר כל גבראחר מלבדו.אני לא מעוניינת בגברים אחרים, אלא בלהרגיש את התחושות הללו אליו.ברור לי שאם יום אחד ניפרד חס וחלילה, הבעיה תיפתר, אבל אני רוצה להיות איתו כל חיי.איך יוצאים מהפלונטר הזה?
ד"ר אורן חסון
מלחמה ברגשות "קדמוניים"?
⌄
דני יקרה,
קורה, לפעמים, שאנחנו רוצים דווקא את הלא מוכר, ואת הלא "מובן מאליו". קשה לי לפתור לך את זה במכתב יחיד. יכולות להיות לכך מספר סיבות, שביניהן, למשל, משיכה ל"מסוכן" ול"גברי", שהיא טיפוסית בנסיונות קשר "קצרי טווח" של נשים, כלומר, לקשרים מזדמנים שלהן. יש לכך סיבות "ביולוגיות/אבולוציוניות" שונות, שבהן בחירת גנים גבריים יותר (כלומר, עם השפעה גדולה יותר של ההורמון טסטוסטרון, שמשפיע גם על מרכיבים בהופעה החיצונית ובמבנה הפנים), אבל את צודקת בכך שאת מרגישה מאד שלא בנוח עם התחושות הללו. העובדה שאנחנו בני-אדם, עם היכולת, לפעמים לפחות, להתגבר על הדחף הראשוני שלנו בעזרת ההרגל והחינוך והרצון העצמאי ,אמורה לסייע לך במה שאת חושבת שראוי לנכון לעשות. העובדה שאת נלחמת בזה רק מעידה על כך.העניין הוא שזה לא דבר שיכול להיפתר במכתב אחד שלי. זה צריך להיפתר בעבודה שלך עם עצמך, ולאורך זמן, שחלקה לפחות יהיה מוקדש להשלמה שאת מידת הריגוש הזה שאת מרגישה כלפי גברים אחרים כנראה שלא תרגישי כלפי בעלך. לפחות לא באותה עוצמה, ולא בזמן הקרוב. בהחלט יכול להיות שעוד 5 או 10 שנים תרגישי כלפיו משיכה חזקה מאד שתדעי שלא תרגישי כלפי גבר אחר, אבל אין בזה ודאות. הרבה תלוי באופי היחסים שיתפתח ביניכם. הקושי שלך הוא גם שלא התנסית עם גברים רבים לפני בן זוגך הנוכחי, ולכן יש דגש רב יותר לתחושות הסקרנות לחוסר הוודאות (שגם היא תורמת לתחושת הסיכון) ולצורך לקבל חיזוקים נוספים מעבר לזה המובן מאליו (של בן זוגך). אם לא תצליחי להתגבר על כך בעצמך, תצטרכי אולי להעזר באיש מקצוע.