השפעת קשר קודם: רגשות וציפיות
שיר
התחלה חדשה
⌄
הייבעבר כתבתי לך על בעיות שהיו לי בקשר זוגי שנמשך שנה וחצי והסתיים לפני כשלושה שבועות. אני בסוף שנות העשרים לחיי.אני יזמתי את הפרידה, למזלי חוץ מכמה פעמים שהוא ניסה ליצור קשר הוא לא התאמץ יותר מידי כי היה לו אגו מנופח ואגו מה לעשות לא משתנה רק מתנפח יותר ויותר, אני מצידי שמחתי שהוא לא מנסה ללחוץ כי ידעתי שזה נגמר אצלי וזהו אין דרך חזרה וגם אם יש אני לא רוצה אותה כי ממש התחלתי לשנוא אותו וכל מריבה ביננו הייתי שואלת את עצמי מה אני עושה פה ותמיד ידעתי שמגיע לי משהו הרבה יותר טוב ממנו.לפני כמה ימים חברה הכירה לי את חבר של בעלה, התחלנו לצאת והוא בחור ממש נחמד והעיקר שיש לו לב זהב, בקשר האחרון היה לי חבר עם לב של אבן, אדם קשה שכל הזמן חיפש לריב.יצאנו כמה פעמים והכימיה מדהימה, העניין הוא שאני לא סגורה על עניין המשיכה ביננוכלומר הוא נמשך אלי בטירוף אבל אני מרגישה עדיין מעצור מסויים יכול להיות שהכל טרי לי עדיין ואני לא יכולה לראות את עצמי עם משהו אחר, הוא מצידו העיר לי על זה שהוא מרגיש שמשהו לא בסדר מבחינתי ואני פשוט לא אומרת,הוא מרגיש שאני עדיין "תקועה" על הקשר הקודם אבל זה ממש לא נכון אני מרגישה איתו טוב והוא מצחיק אותי (הרבה זמן לא צחקתי, בקשר הקודם יותר בכיתי ממה שצחקתי בו).האם זה נורמלי?כלומר ממש כיף לי איתו והוא הצליח להוכיח לי בתקופה הקצרה שאנו מכירים שיש עוד גברים טובים בעולם הזה הוא מפנק ודואג ומתקשר כי הזמן להגיד שהוא מתגעגע והוא ממש גנטלמן אמיתי ולמרות שזאת רק ההתחלה וההתחלה תמיד ורודה, עם החבר הקודם לא היה לי את זה אפילו בהתחלה.יש מצב שאני חוששת להתחיל קשר או שזה בסדר שיהיה לי קצת קשה כי בסך הכל הפרידה הייתה לפני כמה שבועות והקשר הקודם נמשך כמעט שנתיים עם מגורים משותפים של שנה+?אשמח לקבל תשובהשיר
ד"ר אורן חסון
"זכרון רגשי" של קשר ישן
⌄
שיר יקרה,
אני מאד שמח שמצאת בחור שהוא ראוי לך. קשר זוגי הוא לא דבר שחולף ליד הרגשות שלנו כאילו לא היה. הוא משאיר בהם את רישומו בכמה אופנים. זה יכול להיות באהבה, זה יכול להיות בחשש ובחרדות מפני כאב של פרידה, או בחשש ובחרדות מפני גברים בכלל או מפני תכונות גבריות מסויימות שייחסת לכשלון היחסים הקודמים. כל אלה הם רגשות ארוכי טווח, שלא חולפים בקלות. בהחלט הגיוני שהקשר הקודם השאיר בך את רישומו הרגשי, גם אם השלמת כבר עם כך שהוא בפרוש היה לך לא טוב, ושעשית את הצעד הנכון. כך שיכול להיות שהוא צודק, שאת "תקועה" במידה מסויימת בקשר הקודם, גם אם אין לך שום כוונה ושום רצון לחזור אליו.מצד שני, יכול להיות גם שהציפיות שלו ממך הן לתגובות רגשיות שאת לא מורגלת בהן מראש, בלי קשר לקשר הקודם שהיה לך. בדקי את עצמך, ושאלי את עצמך אם מה שהוא מחפש בך, היה בך אי פעם. יכול להיות שאיתו תצטרכי ללמוד "רפרטואר" (מכלול) חדש של התנהגויות או מצבים רגשיים, דבר שאולי אפילו יכול להועיל לך, אם זה המצב.