משיכה לגברים אחרים בזוגיות
יעל
תחושה שיוצרת חוסר אונים...
⌄
אורן שלום,אני פונה אליך בניסיון להבין משהו...האם אפשר להגדיר קשר בריא למרות שהמשיכה אחרי זמן מאוד קצר לבן זוג דעכה? (שנה ושלושה חודשים..) לפעמים אני קופצת מהמגע של החבר שלי. (אנחנו בני 30 בערך) אני מנסה לדחוק את זה הצידה מתוך ידיעה שאני לא אעזוב בגלל זה, אבל זה מציק לי, מה שקורה לאחרונה בנוסף הוא שאני מסתכלת על גברים אחרים, אני לא אעשה עם זה כלום, אבל זה הגיוני שזה מתחיל בשלב כל כך התחלתי של הקשר? מבחינה לוגית אני רואה בבחור הזה המון דברים חיוביים, מבחינה אמוציונאלית- אין לי אהבה מטורפת אליו, אני מרגישה שזה יותר ההרגל...או שזה מחסום, בכל אופן אין לי מושג מה זה מה... רק מעניין אותי לדעת האם זוגיות בריאה יכולה להתקיים ללא תשוקה לבן זוג...עכשיו אני מתוסכלת יותר כי רק ממה שכתבתי אני יכולה להבין שלא ממש, אבל אני פוחדת להודות בזה...
ד"ר אורן חסון
הרהורים על נשיות ונשים בזוגיות
⌄
יעל יקרה,
ראי... בטווח הרחוק יכולות להיווצר בעיות. בעיקר אם משיכה משמעותית היא משהו שאת יודעת שיהיה לך קשה מאד לוותר עליו. בעיקר אם תרגישי בהמשך שאת נמשכת לגברים אחרים, כפי שאת מתחילה עכשיו.יש נשים שמצליחות לומר לעצמן שזה מה שיש, והן מתמסרות לקשר, למשפחה ולילדים, ושהמיניות לא תהיה סוערת במיוחד. יש אפילו נשים שאומרות שהן בסדר עם זה שהמיניות בזוגיות שלהן היא רק רע הכרחי, ולפעמים אפילו רע לא הכרחי, וחיים עם זה לאורך זמן, בנאמנות, כי כך החיים. גם זה סוג של פתרון. לא אידיאלי, אבל מאחר שהוא די נפוץ, קשה לומר מהו אידיאלי בשבילן, לפחות לפי הרגשתן.ואולי גם אפשר לבחון אפשרות אחרת, שאולי תואמת יותר את החיים המודרניים של היום, והיא אולי הכי ריאלית – גם אם אנחנו מתקשים מאד להחליט עליה מראש. והיא באה מתוך ההבנה שממילא אחוז לא קטן של הנישואים מסתיימים בגרושים, אז למה בכלל לבנות על "יחד לכל החיים"? אפשר לבנות על כמה שנים שתהיינה טובות בוודאות סבירה, ולשבור את הראש אחר-כך. ומקסימום, אם זה כבר לא זה, להיפרד ולחפש "אהבה מטורפת", קרי, משיכה חזקה יותר, כאשר חלק מהמטרות הזוגיות כבר יושמו. יתכן שחשיבה כזו גם תאפשר לך לדחות את המחשבות על משיכה לאחרים בעוד כמה שנים.אני רק מעלה אפשרויות שונות. בחרי את מה שמתאים לך.