משיכה לגבר גברי: מה לעשות?
osh
היצר החייתי
⌄
ד"ר אורן חסון שלום!שמי אשרת אני בת 27, נמצאת כשנתיים בזוגיות טובה,אוהבת ומספקת. אך יש מכשול מן העבר- היה לי קשר כשנה (לפני הזוגיות הנוכחית) עם בחור שהוא התגלמות הגבריות בעיני. היתה בינינו משיכה חזקה- בעיקר מינית אך גם רגשית. הבחור התאהב בי קשות , אך אני חתכתי בכדי לשמור על עצמי משבירה נפשית, היות והוא לא מסוגל להתחייב ולקיים זוגיות יציבה ומחייבת (והוא מודה בכך). למרות הזוגיות הנהדרת שאני נמצאת בה כרגע, עולות במוחי מחשבות זימה בקשר לבחור . ברור לי שזהו יצר חייתי- מיני בלבד, וכי הקשר עם הבחור לא מועיל לי במאום ואף מזיק רגשית ונפשית (כמו שהיה בעבר). אך החשק להיות איתו אינו מרפה. מה עושים? האם לשבת ולדבר עם הבחור (או לשכב איתו )יועיל? רק כדי לדעת שזה אכן לא זה אחת ולתמיד?תודה על ההתיחסות וחג שבועות שמח!אשמח אם לא תשלח תשובה לאי-מייל, אלא לפורום (בן זוגי ואני חולקים אותו מייל). תודה!אשרת.
ד"ר אורן חסון
משיכה חייתית" של נשים לגברים גבריים
⌄
אשרת יקרה,
היית איתו בעבר במשך כשנה, וזה לא עבר לך. מדוע את חושבת שאחרי שתהיי איתו עוד פעם, לילה אחד, זה כן יעבור לך? ואולי זה דווקא יחריף?והשאלה הנוספת, אני לא מכיר אותך, אבל יכול להיות שיהיה קשה לך גם עם המצפון שלך אחר-כך, מה שעכשיו את נוטה שלא לראות.תחושות חזקות כלפי גבר "גברי" שאינו בן הזוג, קיימות בנשים, והן תופעה מוכרת. יותר מזה, מחקרים מראים שהיא מתחזקת כאשר האשה מבייצת (באמצע המחזור). אם את רוצה לעשות את זה איתו, זכותך, והיי מוכנה לשלם את המחיר. אם לא תעשי את זה, בהחלט יכול להיות שיום אחד, כאשר משהו ישתבש בזוגיות שלך, תריבי ריב גדול עם בן זוגך, או שבשל סידרה של ויכוחים עקרוניים או דימוי עצמי נמוך או השפלה שהוא משפיל אותך תיזכרי שוב באות גבר, ואז תממשי את מחשבות הזימה שלך, כי באותו רגע תהיי מוכנה יותר לשלם את המחיר. ואני אומר זאת לא כדי שתעשי את זה או לא, אלא שכדי שאם תגיעי למצב ההוא, שתהיי מוכנה יותר נפשית, ושההחלטה שלך תהיה קצת יותר רציונלית.