בעל מתוסכל - מה הסיבה?
אני
גזענות ?
⌄
אני ילידת ברית המועצות לשעבר , עליתי לארץ בגיל תשע . הכרתי את בעלי כשהייתי חיילת בקריה . אנחנו ביחד כבר 5.5 שנים , הבן שלנו בן שבעה חודשים ובזמן האלרון בעלי מתנהג בצורה שלא כל כך מוצאת חן בעיניי . הוא כל הזמן אומר שהוא שונא רוסים , שכל הבנות זונות ושרמוטות וממש מקלל . זה די פוגע בי ומעליב אותי והכי מרגיז אותי שהוא לא מוכן שהבן שלנו ידע רוסית . למרות שהסברתי לו שזה רק לטובתו . ידיעת שפה נוספת לא יכולה ליהיות לרעתו ועיברית הוא יידע בכל מקרה כי הוא ילך לגן ושם ידברו איתו עיברית . גם אני מדברת עם הילד רק עיברית כשאנחנו נימצאים ביחד . מה דעתך ? איך להתייחס למצב ואיך להסביר לו שאין בכך משהו רע ?אימא שלו למשל יודעת טוב ערבית והוא למד ממנה , אבל בגיל יחסית מבוגר - 24וזה מאוד עוזר לו היום בעבודהאז למה הוא רואה בזה משהו רע ?
ד"ר אורן חסון
סימפטום לבעיה
⌄
אני יקרה,
בעלך יודע שאת "רוסיה", ובחר בך. היום יש לו בעיה עם זה. הוא מתוסכל ממשהו, ולא ברור לי אם זה מהחיים איתך או ממשהו אחר. אתם חייבים לבדוק מה בדיוק מפריע לו, כי היחס שלו לרוסית ולרוסים הוא רק סימפטום של בעיה, שבהחלט יכול להיות שקשורה אלייך. אם שיחה גלויה לא תועיל, אולי יעוץ זוגי יוכל.