משיכה לאישה אחרת: מה המשמעות?
טובי
הרחבת היריעה--לבקשת ד"ר אורן חסון
⌄
בהמשך למה שכתבתי קודם, הייתי רוצה לציין שבת זוגי מודעת ופתוחה מאוד לכל עניין הפורנו אצלי שזה דבר נדיר בנשים לטעמי, בתנאי שזה לא יהיה במקום יחסי מין איתה אלא בשילוב. כמו שציינתי קודם, חברתי מאוד מרוצה מיחסי המין שלנו במיוחד מכיוון שאני פתוח מאוד לכל פנטזיה שלה ומשתף איתה פעולה תמיד. אני מצידי , גם כן מגיע לאורגזמה איתה אך הדרך להגעה אליה הפכה להיות מכנית, צפויה ולא "איכותית" כמו שהייתי רוצה שתהיה. ראוי לציין שהיא האשה השניה שעימה קיימתי יחסי מין עד כה בחיי (אני בן 30)והרעב הזה להתנסות עוד בוער בקירבי כל הזמן והיא מודעת לזה... המשיכה המינית שלי אליה ירדה במשך הזמן שאנחנו ביחד ונשחקה כמעט לגמרי אך עדיין אני מצליח לתפקד מתוך איזשהו אינסטינקט בסיסי ותו לא . לא אמרתי את זה כמובן כדי לא לפגוע בה או לגרום לריחוק בינינו. האם שאיפותי המיניות מוגזמות מדי בהתחשב בנסיבות שציינתי קודם לכן או האם הן היו מתונות יותר עם פרטנרית אחרת שמשיכתה אליה היתה חזקה יותר??? אני לא מרגיש שהיתי יכול לשנות משהו ביחסי המין בינינו שהיה מעצים את המשיכה אליה וזאת בדיוק הבעיה... אני כמה למגע אחר, ריח אחר, גוף אחר וכל דבר שהוא קצת שונה ממה שאני רואה כל הזמן... האם תמיד אחשוב כך גם אם אהיה בקשר אינטימי עם בחורה מושכת ממנה או שבאמת הבעיה נעוצה במשיכה המינית שלי אליה? לא ציינתי זאת, אך יש בינינו תקשורת מדהימה , פתיחות חום ואהבה אבל העניין המיני לא מפסיק לחלחל בתוכי... מה עושים???תודה שוב על העזרה.
ד"ר אורן חסון
כמיהה לנשים אחרות, ומשיכה לבת הזוג
⌄
טובי יקר,
תודה על הפתיחות שלך. החלק הראשון שכתבת, על הפתיחות שלכם, דווקא נשמע מאד מעודד. ואולי ארגיע אותך ואולי לא, אבל הרעב שלך להתנסויות נוספות הוא טבעי. ואולי כדאי שנבדוק מהיכן הוא מגיע. אתה כמה למגע אחר, לריח אחר, ולגוף אחר ממה שיש לך, וזה טבעי כאשר התנסית מעט. זה אולי לא קורה לכל הגברים, וזה קורה, אם כי פחות, לנשים, אבל כאשר יש מעט נסיון מיני עם בני המין השני, יש כמיהה להתנסות. זה לא בשל ירידה במשיכה כלפי בן/בת הזוג. זו תמיד דועכת במידה מסויימת לאחר התלהבות ראשונית. אלא שעצם המחשבה, שהיא נורמטיבית בימינו, שגבר שלא התנסה עם הרבה נשים הוא נאיבי, ושמצליחן הוא גבר שיש לו נסיון מיני רב, כנראה גורמת לך לתחושה שמשהו חסר לך כדי להרגיש שהצלחת בחיים. כפי שאמרתי, אני בכלל לא בטוח שלתחושה הזו שלך יש קשר כלשהו לבת זוג שהיא מושכת יותר או פחות. סביר להניח שהיית מרגיש זאת גם לו החברה השניה שלך היתה דוגמנית יפהפיה. הדבר שאולי היה מונע ממך להרגיש זאת היתה חרדה עמוקה להפסיד אותה אם תבגוד בה. אתה מבין מזה שהמחשבות על פרטנריות מיניות נוספות, או העדרן, אינם בהכרח נובעים ממשיכה בלבד, אלא לפעמים מסיבות נוספות כמו חרדות, ולפעמים גם מזמינות של נשים נוספות.יש לך, אם כן, שני קשיים. האחד הוא הכמיהה להתנסויות נוספות, כנראה כדי להרגיש שאתה לא פראייר (ניסוח אחר של מה שכתבתי למעלה), ובודאי שלא פראייר של אף אחת, והשני הוא של השפעת הכמיהה הזו על היחסים האינטימיים שלך עם בת זוגך. הפניית אנרגיות פנימיות שלך להצלחות אחרות בחיים, יכולה להקל עליך על הקושי הראשון. גם, אולי, הבנה של מקורה של כמיהה זו. כך או כך, אם תצליח לרכך ולמזער את הכמיהה הזו שלך לנשים אחרות, יהיה לך קל יותר להרגיש משיכה לבת זוגך.
טובי
כמיהה לנשים אחרות, ומשיכה לבת הזוג
⌄
תודה רבה לך!!!