משיכה זוגית: האם היא תמיד קיימת?

תאריך פנייה: 03.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נלי
התלבטות
03.11.2013 • 08:08

שלום,
רציתי לשמוע את דעתך לגבי התלבטות שיש לי כרגע.אני בת 24 והיו לי כבר כמה מערכות יחסים קצרות שנגמרו ביוזמתי כייוון שהבחורים לא היו רציניים או לא התאימו לי. חשוב לי למצוא מישהו לעתיד ולא סתם , כי כבר חוויתי אובדן ושברון לב ולא רוצה שוב לבזבז את הזמן שלי על מישהו שלא שווה את זה. אני בחורה רצינית, מאוד מתוכננת, סטודנטית ועובדת ואני נראית טוב.אתמול יצאתי לדייט ראשון עם בחור בן 33 שחברה של אמי הכירה לי. הוא אדם מקסים, יש לו דירה ועבודה טובה, הוא רציני וג'נטלמן, הבעיה היחידה שהוא ממש לא נראה טוב, הוא נראה מבוגר הרבה יותר ממני, וגם הגיע לבוש לא ממש הולם לדייט עם נעלי ספורט וטישרט כאשר אני הגעתי מטופחת ועם נעלי עקב. אני לא עד כדי כך בררנית אבל זאת די פעם ראשונה שאני יוצאת עם בחור שלא בטעם שלי והייתה לי כל הערב בעיה להתקרב אליו, לא הייתה משיכה כלל, למרות שהיה לנו מאוד מעניין לדבר אחד עם השני. זה ממש מבייש אותי שאני ככה, ולא רוצה להשמע שחצנית אבל אני באמת נראית טוב ולא הרגשתי בנוח אפילו מהמבטים של האנשים סביב.אני כל כך לא רוצה לפספס את ההזדמנות הזאת, אבל מצד שני לא בטוחה שאוכל להיות איתו אם אני לא נמשכת אליו, האם יכול להיות שאני בררנית או ההיפך קשה מדי עם עצמי?

ד"ר אורן חסון
עניין של טעם, או של טעם נבנה
04.11.2013 • 18:08

נלי יקרה,
את שואלת שאלה לא פשוטה, שהתשובה עליה קשורה לדרך שלך לראות דברים, להיות סבלנית ולאהוב. יש אנשים שאם לא מרגישים משיכה בתחילת הקשר, היא גם לא תהיה אחר-כך, יש כאלה שזה נבנה אצלם, יש מי שהמראה החיצוני הוא קריטי עבורו, ויש מי שלא. העניין הוא שלא תמיד אנחנו יודעים מה אנחנו בדיוק. כבר הכרתי נשים שאמרו לי על הבעל שלהן שבהתחלה לא היה שום ניצוץ של משיכה פיזית, כי הוא לא התאים לשום דבר שהיא ידעה שהיא נמשכת אליו, ולאחר זמן גילתה שהיא נמשכת אל האינטליגנציה, ההומור והאישיות שלו, ושזה עושה לה את זה גם בהיבט המיני - ושהיא לא חשבה שזה יקרה לה. זה קורה יותר לנשים מאשר לגברים, אבל לא לכולן. אבל כך או כך, שאלי את עצמך לא רק אם תוכלי לאהוב אותו, אלא גם להתגאות בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083