התמודדות עם קשיים רגשיים

תאריך פנייה: 02.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיואשת מעצמי
חוסר שביעות רצון תמידי
02.11.2013 • 18:18

לא טוב לי. לא מאושרת. וזה באופן כללי וזה רב הזמן.
תמיד הדשא של השכן ירוק יותר ומעורר קנאה. הבעל שלי מעצבן, הילדים לא מקשיבים, וכרגע גם לא עובדת.
יש לי הכל ובפנים אין לי כלום.
מה עושים במצב כזה? אפשר לשנות את המצב?
מיואשת מעצמי :(

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם השדים הפנימיים שלך
03.11.2013 • 23:27

מיואשת יקרה,
אני מבין את הצורך שלך למצוא אוזן קשבת, ולבטא את הקושי שלך. זה בסדר. אבל אולי המכתב שלך אלי גם מאפיין את גישתך אל עצמך. כתבת לי שקשה, אבל לא נתת קצה חוט לעזור. ואולי - כתבת שקשה, אבל לא הראית סימנים שאת באמת רוצה עזרה. לו היית רוצה באמת, היית כותבת יותר על עצמך, ושואלת שאלות שאי שם בקצה שלהן יש אפשרות ממשית ליצירת מציאות חיצונית או פנימית אחרת. לא עשית זאת, ואולי כאן הקושי העיקרי שלך.תמיד תמצאי דשא ירוק יותר, תמיד תמצאי בעל מחבק יותר או מחבק פחות (תלוי מה את מחפשת), תמיד תמצאי ילדים יותר מקשיבים, ותמיד תמצאי אנשים אחרים עם עבודה מתגמלת יותר. מצד שני, תמיד תמצאי אנשים שהדשא שלהם ירוק פחות. השאלה היא מה עושים עם המידע הזה. השאלה היא עד כמה התסכול שלך גדול, והשאלה היא בעיקר - לאן את לוקחת את העולם הפנימי והרגשי שלי, ולמה, ואם את יכולה לשנות משהו בגישה שלך כדי להרגיש אחרת באותה מציאות - שלא לדבר גם על השאלה אם את יכולה לשנות משהו במציאות, ולהרגיש טוב גם אם תמשיכי למצוא אחר-כך אנשים עם דשא ירוק עוד יותר, וגם אם לא תשיגי את כל מה שאת רוצה.אם אתייחס למכתבך בלבד, מעבר לקריאה לאוזן קשבת, אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני, כדי ללמוד להתמודד עם השדים הפנימיים שלך. אבל אני לא מכיר אותך מספיק. כי אולי את פשוט צריכה קצת זמן כדי לתת לעצמך להירגע מכמה ימים קשים, ותרגישי טוב יותר אחר-כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083