משיכה, גוף וזוגיות: מה באמת חשוב?

תאריך פנייה: 20.06.2014 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
שמשון
מה עושים נגד מכת ההשמנה בזוגיות ?
20.06.2014 • 18:30

שלום
אדון דוקטורמכת ההשמנה בזוגיות היא בעיה שכיחה שגורמת לנזקים חמורים למערכת הזוגית. כל זה ידוע זה מכבר.האם העוסקים בזוגיות כבר מצאו פתרון להשיב לסורו בן זוג סרבן דיאטות הדואג לחרב במו ידיו את הזוגיות, או שמא הפתרון היחיד הוא גירושין וחבירה לבן זוג חטוב למימוש זוגיות נאותה .אודה על תשובתך

ד"ר אורן חסון
מה קורה לעולם הרגשי שלכם?
21.06.2014 • 19:57

שמשון יקר,
לא כתבת בני כמה אתם, אבל אני מניח שכבר עברתם את גיל העשרים, ואני מבין שאתם נשואים.אני מכיר היטב מחקרים רבים העוסקים בהיסטוריה ובביולוגיה של היופי, ויודע שיש תכונות שאליהן נמשכים, ותכונות שאליהן נמשכים פחות. יש תכונות שנחשבות אוניברסלית ליפות, והן חלק ממרכיב המשיכה הביולוגי של בני האדם בכל התרבויות, ויש כאלה שלא. שומן, למשל, כגורם משיכה או רתיעה, אינו תכונה אוניברסלית. היו תקופות שבהן בחברה המערבית היתה משיכה לנשים מליאות דווקא, ונשים רזות נחשבו כלא אסתטיות, בניגוד למה שמקובל בחברה המערבית של היום, ויש חברות של בני אדם שהן חשופות פחות להשפעות המערביות, שבהן הדבר כך גם היום. יש גברים ונשים גם היום בחברה המערבית בכלל ובחברה הישראלית בפרט שנמשכים דווקא לנשים ולגברים מלאים.יותר מזה, יש אנשים רבים שלהם זה לא משנה, כי הרגש של הקירבה והאהבה משפיעים עד כדי כך שהמראה החיצוני הופך להיות כמעט בלתי רלוונטי.אתה מנסה להשתלט על בת זוגך, ועל גופה, וקורא לה "סרבנית". זה מקומם. אני לא יודע מה היא רוצה או לא רוצה. רבים שרוצים לרדת במשקל, ומתקשים בזה, ואם זה המצב, לקרוא לה סרבנית זה להפסיק לחוש חמלה כלפיה שהיא מתקשה לעשות משהו שהיא רוצה.. יש כאלה שמעדיפים להיות במשקל הנוכחי, ואולי היא כזו, אבל אינם עושים זאת כ"דווקא" לבני זוגם, אלא משום שהם מרגישים בנוח בחזות ובתחושות הפנימיות שלהם במשקלם כפי שהם. ואם היא כזו, ואתה קורא לה "סרבנית", אתה גם אומר בזה שהיא רכוש שלך, ושאתה זכאי לשנות אותה כרצונך. זה מה שמקומם.אני כן יכול להבין את העובדה שאינך נמשך אליה כשהיא מלאה יותר. יש העדפות אינדיבידואליות, ובמקרה הזה הן בהחלט יכולות להיות נתונות להשפעה סביבתית, גם אם זו מגיעה מילדות. אלא שאני שומע זאת לא פעם מגברים שהם עצמם עלו במשקל, אבל טוענים שעדיין זכותם לדרוש מבת זוגם להוריד במשקל, כי לה לא איכפת שהם כאלה. אני לא יודע אם אתה כזה, או אם אתה שומר על חיטוביך, ועל המראה הצעיר שלך, וגם לא יודע אם תמיד תצליח לעשות זאת. אנשים הרי משתנים, והשליטה שלנו על השינויים הביולוגים הבאים עם הגיל מוגבלת. לא כתבתי לי את גילכם, אבל האם תוכל לאהוב אותה גם אם תשמור על משקל בריא, אבל עורה יהיה חלק פחות? או כאשר שערה ילבין, או כאשר שדיה לא יהיו זקופים כפעם? אם התשובה היא לא, אז יש לך בעיה, כי אולי הרגש שלך אינו תופס מספיק מקום בתחושות שלך כמו שהיה ראוי שיתפוס, ומקשה עליך לשמור על קשר זוגי לאורך שנים.הרגש יכול להיות חלש יותר בעקבות מריבות תכופות, למשל, שאז הכעס מרחיק אתכם רגשית. במקרה כזה קל להיתפס לטענות בעניינים שאתה מרגיש ש"הצדק האוניברסלי, איתך, כי הופעה דקיקה נחשבת היום ליפה. אבל אולי התרחקת ממנה רגשית בשל סיבות אחרות, ואתה רק מסביר זאת בהופעה המלאה שלה.שאלת. דעתי היא שמגיע לשניכם לבדוק מהם הגורמים לריחוק הרגשי ביניכם, ואולי חשוב אפילו יותר לבדוק מהו הדבר שמונע ממך להרגיש קרוב אליה, שאולי אינו קשור בלעדית להופעה החיצונית המלאה שלה, ולהבין מה קורה לעולם הרגשי שלך. אתה מדבר על משיכה נטו כמרכיב היחיד החשוב בזוגיות, כשזוגיות היא גם זה, אבל גם הרבה מעבר לזה - כל אותם דברים שאני לא מרגיש שקיימים אצלך. או לפחות לא באו לידי ביטוי במכתב הנוכחי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מישהי
תודה!
22.06.2014 • 10:22

איזו תשובה יפה וחשובה, כל הכבוד ד"ר זאת תשובה שתעזור לרבים ורבות אני מאמינה!

אני
מצטרפת לתודה
22.06.2014 • 17:59

ד"ר, תודה , פשוט כיף לקרוא וללמוד מהתשובות המעמיקות שלך, אני נכנסת לכאן באופן עקבי כבר מס' שנים ולומדת המון.תודה שאתה מקדיש זמן ומחשבה , כל זה לא מובן מאליו במיוחד כשזה במסגרת פורום התנדבותי.

ד"ר אורן חסון
תודה רבה על הפירגון!!!
23.06.2014 • 21:13
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083