משחקי כוח בזוגיות: מה עושים?
אני
מה אני יכולה לעשות ?
⌄
שלום רב.
אני גרושה בת 36 +2 ילדות (3 ו6) . אני גרושה מזה כמעט שנתיים. מיום הגירושים שלי התחלתי לצאת עם בחור רווק כבן 40 (היום 42) בתחילה הכל היה קסום כייפי אוהב וממש מושלם . דיברנו על ילדים חתונה וכו' אם הזמן התגלו קשיים . מדובר באדם לא נורמטיבי (בלשון המעטה) מה שאח"כ הביא אותי להבנה מדוע עדיין רווק. בן אדם מכור לריגושים ולא יודע מה זאת אהבה כנראה. בכל מקרה אנחנו משני עולמות שונים לחלוטין ולא מתאימים. נפרדנו לפני יותר מחודשיים הבעיה שלי היא שאני לא מצליחה להתנתק לחלוטין תמיד אשלח הודעה אצלצל ויזום מפגש. בעקבות מצבי הכלכלי וגידול בנותיי אני לא יוצאת לבלות לא מכירה גברים וכו'. אך תמיד הייתה לי בעיה של ניתוק מוחלט מרגישה פתאום עצובה ועם חרדות נטישה. אם ובלי קשר לזה לקחתי ציפרלקס 10מ"ג ואכן עזר לי הרגשתי יותר טוב אבל תמיד יש לי את הרצון ליצור קשר גם אם זה סתם ובסופו של דבר אני תמיד מתחרטת . זה לא בא באמת מתוך אהבה או כמיהה לחידוש הקשר. מה אני יכולה לעשות ? אציין כי כל פעם שאני פונה אליו הוא עושה לי מן "קונצים" כאלה ואחרים מה שנותן לי להרגיש רע עם עצמי נודניקית ושפלה . למרות שאני יודעת שהנני אישה מאוד מאוד חזקה שמגדלת לבד שתי בנות לתפארת מחזיקה בית ועובדת במשרה מלאה. הוא גם אומר שאני לביאה אמיתית אך בכל הזדמנות מנסה להוריד אותי. וברור לי שזאת בעיה שלי. אודה לך כמו תמיד על תשובה שתמיד עוזרת לי ממך.אני
ד"ר אורן חסון
תובנות חדשות ושינוי מטרות
⌄
את יקרה,
עושה רושם שהוא משחק איתך משחקי כוח, אולי גם בגלל שגם הוא נפגע מהעובדה שנפרדת ממנו. זה כנראה לא רק "ריגושים" אלא גם אגו.בדרך כלל לא רצוי להסתפק בתרופה פסיכיאטרית, אלא ללוות אותה בתהליך טיפולי כדי לשנות הרגלים, ולהביא את עצמך גם לתובנות חדשות. הן יכולות להיתמך בטיפול התרופתי, אבל טיפול תרופתי לבדו לא יספיק ללא עבודה פסיכולוגית וקוגניטיבית.