משחקי כוח בזוגיות: מה לעשות?
עודד
דייטים ראשונים ומשיכה
⌄
היי, אני בן 28, ואשמח לדעת, מה משקל הדחייה\העלמות במשיכה בדייטים הראשונים. אסביר, במקרה שלי, במידה והבחורה מוצאת חן בעייני אז אני נפתח דיי מהר, כמובן לא מראה התלהבות יתרה, אך מראה שאני מעוניין, ולכן כשהיא מתנהגת אליי בחמידות מאוד כיף לי, וכשמשחקת משחקים אני מתרחק, אך עדיין רוצה בה, ואם זה נגמר אני כועס על עצמי שהראתי שאני רוצה במקום להעלם קצת ולשחק קשה להשגה (מה שקשה לי לעשות תוך כדי, כי זה לא ממש האופי שלי)לאחרונה קרה לי שוב, בחורה שהכרתי באתר והתכתבנו ודיברנו ופלירטננו הרבה יותר מהכיוון שלה, במשך שבועיים עד שנפגשנו, ואז בדייט עצמו הרגיש שהיא קצת קרירה יותר, אבל עדיין היה ממש ממש כיף, עם מגע והמון צחוק, ללא נשיקה.לבסוף כאשר הורדתי אותה בבית, היא ביקשה שאגיע הביתה ואשלח לה הודעה, אז הנסיעה הייתה ארוכה, ובדרך היא שאלה אם הסתדרתי (גרה ביישוב מעבר לקו הירוק) עצרתי בצד ושלחתי לה, והוספתי שממש נהנתי, ושהיא בחורה מאוד כיפית (:, והיא תהתה למה עצרתי, והסברתי לה בכדי שתלך לישון כי הייתה ממש עייפה, הגיבה שגם היא מאוד נהנתה ולילה טוב וסמיילי תוך כדי. למחרת בערב שלחתי הודעה קלילה שלא זכתה לתגובה, ואחרי יומיים שלחתי שוב הודעה דרך פלטורמה אחרת, הגיבה להודעה הראשונה בחמידות ואז שוב נעלמה כשהצעתי לצאת.אז השאלה, האם נניח לא הייתי שולח לה שהיה לי כיף, או לא יוצר קשר כמה ימים, האם אז היה סיכוי להצלחה? האם ההבדל בין "כן" ו"לא" לקשר תלוי בדבר הזה? אצלי זה רק מפלפל קצת, במידה ובחורה שאני לא רוצה עושה משחקים כאלו, אז ממש לא מעניין אותי, זה לא גורם לי לרצות אותה (מה גם אני לא חושב שהייתי לוחץ הפעם(?) ), וכמו שציינתי להפך, אם בחורה שאני מעוניין להמשיך להכיר מתנהגת בכיף, אז אני מתקרב ולא מתרחק...אשמח לניסיון שלך, ומקווה שלא אדפוק את תחילת הקשר הבא שלי (:
ד"ר אורן חסון
לשחק משחקים של כוח
⌄
עודד יקר,
נדמה לי שאתה אומר, באופן די מפורש, שאתה לא אוהב נשים ש"משחקות משחקים". זה דוחה אותך, וקל להבין זאת. זה פוגע, וזה לא נעים, ונדמה לי, מתוך דבריך, שקשר שהוא נכון לך הוא קשר שבו האשה שתהיה איתה תהיה פשוטה וכנה אתך, והקשר יהיה קשר של שלווה, ולא קשר שבו יהיו משחקי כוח על הרקע של מי רוצה יותר. קח בחשבון לכן שמי שלא עושה זאת, בין אם כי היא לא רוצה מספיק ולא בטוחה, או כי היא משחקת משחקי כוח, היא פחות מתאימה לך, למרות שכל היתר נראה טוב. זה כאילו עוד נתון, כמו זו היתה פגימה בחוש ההומור, או במראה החיצוני או בהבנה הפוליטית שלה, שאתה צריך ללמוד להסתדר איתו או לא. אבל זה בהחלט נתון שצריך לקחת בחשבון.נשים רבות אינן משחקות משחקים, כך שיש מקום לאופטימיות. אבל כאמור, מצד שני גם לא תמצא "שלמוּת". זוגות יציבים נוצרים כאשר שני הצדדים משלימים עם אי השלמות, על כל המרכיבים שיש באדם.אבל גם - שלחת הודעה, ולא קיבלת תשובה. אחרי יומיים שלחת עוד הודעה, והסתפקת בזה. אולי צריך יותר מזה כדי להראות עניין? לטלפן, ולשאול אם הכל בסדר, למשל? כאשר אתה חושש ממשחקי כוח, נראה לי שנכנסת אליהם בדלת האחורית, דווקא משום שלא רצית להכנס אליהם, ולכן חששת מליצור קשר מחודש באופן יותר ישיר. מקסימום היא תדחה אותך, אם היא לא מעוניינת. אבל גם כך, הרי, אתה מרגיש לא רצוי, ולא מכובד בתגובה. לא עדיף להיות פשוט וגלוי יותר?