משחקי כוח בזוגיות

תאריך פנייה: 16.09.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
זוגיות מורכבת
16.09.2015 • 23:06

היי. אני גרושה בת 34 עם ילדים יוצאת כשנתיים עם רווק כבן גילי. יש ביננו אהבה גדולה והוא אפילו בעבר הציע לי נישואין. אני בעבר לא הייתי סגורה על הקשר ולכן סירבתי להצעה. מאז ידענו הרבה עליות ומורדות עד שבחודשים האחרונים הדברים השתנו ואני יותר מעוניינת בקשר ממנו. לאחרונה חזרנו לקשר כזוג לאחר מספר חודשים של פרידה בהם היינו בקשר לא קשר...לכאורה חזרנו אך הוא מביע יחס מאוד מבלבל. הוא אומר מילות אהבה מחזר ואז מעדיף לבלות ביום חופשי של שנינו עם חברים במקום איתי ואומר שהוא צריך זמן לעצמו...
האם עלי להבין שהוא לא רציני או האם הוא משחק משחקים?
אני מוצאת עצמי מאוד מבולבלת ממנו ולפעמים גם משיבה ביחס קר כלפיו אבל זה לא באמת מה שאני רוצה.

ד"ר אורן חסון
משחקים של כוח?
17.09.2015 • 17:18

עדי יקרה,
אני לא יודע אם הוא משחק משחקים. זו אופציה, כמובן, אם הוא רוצה "לחנך אותך" באיזה שהוא אופן, או להבהיר את חשיבותו עבורך, ולייצב את מקומו בזוגיות שלכם, לאחר שאת היית זו שבעבר לא היתה סגורה על הקשר.אבל יכול להיות שהוא פשוט מביע את הצורך שלו, ואת המינון שמתאים לו לקשר איתך לעומת צרכים אחרים שלו. ויתכן מאד שככל שהקשר ביניכם יהיה טוב יותר, כך גם הצורך שלו להיות עם חברים יקטן. זה לא בהכרח משחקים, אלא צורך מול צורך, וככל שהצורך להיות איתך יהיה משמעותי יותר, כי הוא כייפי יותר, כך הצורך בעניינים אחרים יהיה חלש יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083