אהבה ומשפחה: התמודדות עם חוסר ניסיון
דנה
אובססיה
⌄
שלום
ד"ר,אני בגיל ה30 לחיי, משתנה ובכיוון חיובי ברוב תחומי החיים רק בזוגיות אני תמיד נשארת מאחור, גם בגלל שכל כך נפגעתי מגברים כבר כמה שנים לא יצאתי לדייט נראה לי ולא הייתי בקשר. הייתי מאוהבת במישהו שעימו הייתי ביחסי ידידות בלבד, וזה לא ממש עבד. רק עכשיו התגברתי עליו אחרי שנתיים. ואנו כבר לא בקשר. בכל אופן עכשיו אני מנסה לחזור להשקיע כי חשוב לי להקים משפחה ולא רוצה להמשיך להיות לבדי. בגלל זה נכנסתי לכמה מסגרות שונות ואני זוכה להכיר גברים. הבעיה היא שאני אובססיבית לגברים שאני נדלקת עליהם, ז"א אם מישהו גם לא הסטייל שלי פשוט יש לו תכונות מסוימות שאני אוהבת ומתחברת אליהן כמו אינטליגנציה ומראה טוב, ממבט ראשון לא, אבל ממבט שלישי בד"כ אני מתחילה לפתח ציפיות בהחלט, בייחוד אם הצד השני מראה טיפונת עיניין ואז בכלל אני לגמרי מאבדת את עצמי. באופן כללי זה כנראה מאוד ילדותי לגילי, אבל זה תמיד היה ככה, אני לא מצליחה לעבוד ולתפקד באופן נורמלי ואפשר לומר ש70 אחוז מהיום שלי הוא מחלשבות על בן אדם שאני לא מכירה לעומק ורק יצרתי לעצמי איזשהי פנטזיה בראש. ולצערי כמה שאני מנסה למצוא טכניקות להתמודד זה עוזר בדיוק לשנייה,(לדוגמא, אני מנסה להבין למה אני באובססיה כלפי הבן אדם ומבינה שיש לו תכונות שהייתי רוצה בעצמי...כמו למשל כריזמה, יש פעמים שאני מנסה לכתוב על זה ולנסות לשחרר, יש פעמים שאני עוצמת עיניים ומנסה להרגע מכל הרעש של המחשבות, יש פעמים שאני מנסה להתרכז בכח בדברים אחרים ולעשות דברים שאני אוהבת , אבל עדיין זה לא עוזר !!!!! זה מעיק ומציק לי מאוד. וטיפולים כלום לא עזרו לי, הייתי שמחה אם תיתן לי טכניקה טובה איך אני מתמודדת ביום יום או במהלך היום עם מחשבות אובססיביות על גבר שאני דלוקה עליו ואין לי אפילו קשר אינטימי איתו. תודה!
ד"ר אורן חסון
להתגבר על פחדים ועל פנטזיות
⌄
דנה יקרה,
את אומרת לי שאת אשה מצליחה וחיובית, אבל גם שאחד הדברים המשמעותיים ביותר שחשובים לך לתחושת ההצלחה שלך בחיים, ולתחושת האושר שלך, הוא אהבה והקמת משפחה. כדי להבין את ההבדל בין מה שקורה לך בתחום הזה לבין מה שקורה לך בתחומים אחרים בחיים, את צריכה לראות את הפער בניסיון שיש לך בין התחום הזה לבין התחומים האחרים. בתחומים אחרים, לאחר שכבר חווית גם הצלחות וגם כשלונות (אני משער, כמו כולנו), את יודעת למתן ציפיות, ואת יודעת, גם לאחר כישלון, שתהיינה גם הצלחות. כבר חווית את שניהם בעבר, ואת יודעת שאת יודעת להתמודד עם אי הצלחות, ויודעת די בבירור מה יקרה הלאה, ואיך להסתדר כדי להצליח.בעניין הזוגי, חסר לך הניסיון הזה. החוויות של הצלחות לאחר אי הצלחות, הביטחון שיעזור לך לקבל החלטות נכונות, ולדחות את מה שלא נכון לך - כל אלה חסרים לך. הם ישנם בתחומים אחרים, ואת צריכה, ככל הנראה, להשליך מהנסיון שלך מהתחומים הללו, אל התחום הזה. לפי מה שכתבת, זה לא שהיכולת שלך להשיג בן זוג מוצלח פחותה משל כל אדם אחר, אלא שאת "מצליחה" באופנים שונים ובתרוצים שונים להוציא את עצמך מהמעגל של הנסיונות וההתנסויות לשנים ארוכות. מכיוון שכך, מבחינת ההתנסויות והנסיונות ליצור קשרים, את "צעירה" בהרבה מגילך. לכן, את מניחה הרבה מאד משקל של חשיבות להתחלות שיש בהן רמז חיובי, אבל במקום לנסות, ואולי גם להתאכזב אם זה לא יילך, את בונה את ההצלחה בפנטזיות. זה אמנם נותן לך את התחושה של "איך זה כאשר זה מצליח", אבל את גם יודעת שזו פנטזיה, זה בולם אותך מלנסות ומלבדוק, כי למה לוותר על הפנטזיה כשהיא נותנת לך תחושה טובה? - פנטזיות הן דבר חיובי, בעיקרון, אבל לא כאשר הצורך לשמור עליהן מונע ממך לעשות.את רוצה "טכניקה טובה", והיחידה כמעט שאני יכול לתת לך כך, מרחוק ובתקשורת הדלה כאן, היא להזכיר לעצמך שאת רוצה לראות את בניית הקשרים שלך כמו כל תחום אחר שלך. כלומר, לא להישאר מרוחקת ולפנטז, אלא לנסות ולראות מה עובד ומה לא, ולהמשיך למה שעובד.אני יודע שקשה לך, אבל זה מה שאת צריכה. איך עושים את זה? - אומרים לעצמך את זה שוב ושוב, ומבינים שהפחד מדחייה ומתחושת כישלון מונע ממך גם להצליח, בסופו של דבר, ושדחיות הם חלק מהתהליך, ושאת צריכה להתמודד איתם ממש כשם שאת מצליחה לעשות זאת בתחומים אחרים. כתבת שהיית בטיפולים. אני לא יודע מהם הטיפולים שעברת ומתי, אבל יתכן מאד שאת צריכה להמשיך או ללכת לטיפול אצל מטפל אחר, שיוכל לבחון איתך את הפחדים שלך ואת ההימנעויות שלך, ולעזור לך להתגבר עליהם.אולי כדאי שתבדקי את האפשרות שלטיפולCBTשהוא יותר ממוקד מטרה (לחצי על הקישור להסבר באתר שלי, כדי להבין למה אני חושב שזה יוכל לסייע יותר).
דנה
להתגבר על פחדים ועל פנטזיות
⌄
תודה רבה, מדויק להפליא אקח זאת ואקרא את הדברים.