משחקי זוגיות: איך להפסיק לשחק?
אור
בעיה דחופה.
⌄
שלום,
אני חיילת בת 19 .פגשתי בבסיס מישהו שמצא חן בעיני אך שיחקתי אותה לא בעניין כדי למשוך את תשומת ליבו.שמתי לב שמצאתי חן בעיניו והוא ניסה להרשים אותי(והצליח אך לא הראתי לו את זה)..דיברנו המון במשך שעתיים רצופות והוא סיפר לי המון דברים על עצמו וניפתח אליי, וגיליתי שהוא בנאדם מקסים.. לאחר מכן הוא היה חייב לעזוב לבסיס האםשלו, וכשהוא הלך הוא לא אמר לי כלום אפילו לא שלום (מה זה אומר? יכול להיות שטעיתי והוא לא בעניין?)..זה גרם לי לרצות אותו עוד יותר ועכשיו אני לא אראה אותו יותר ולכן הוספתי אותו לפייסבוקהאם זה צעד נכון? זה לא פאדיחה להוסיף אותו? הוא לא יתפוס מיזה ויתחיל להיתלהב?איך אני יכולה לדעת שהוא מעוניין בי? ואיך אני יכולה לגרום לו לרצות להפגש איתי דרך הפייסבוק?תודה מראש
אור
בעיה דחופה.
⌄
האם אתה יכול לומר לי גם מה הופך גבר להיות מאושר (שבחורה עושה כדי שיהיה מאושר) מה גברים אוהבים ורוצים מבחורות? אני יודעת שזאת שאלת השאלות אבל אולי יש לך תשובה קטנה.. תודה מראש
ד"ר אורן חסון
משחקים ואמיתות, ומה כולנו רוצים?
⌄
אור יקרה,
כאשר חסר ביטחון, "משחקים אותה". התוצאה של המשחק היא שאת לא אמיתית, ואת לא יודעת אם הוא יתאהב בך או בדמות שאת משחקת. תוצאה אחרת היא גם מה שקרה לך – שאת לא יודעת אם הוא בכלל מעוניין. אולי כדאי לשחק קצת פחות, כדי לדעת יותר.ברור לי עניין הפאדיחה, אבל ככל שמתבגרים, ואוספים ביטחון, הפאדיחה הזו משחקת תפקיד פחות חשוב, וקשר כן ואמיתי, במקום משחק, תופס מקום חשוב יותר. כרגע, את צריכה לאזן בין החששות החברתיים שלך, לבין הרצון שלך שהוא יבין ששווה לו לנסות, לבין הפחד שהוא לא יתפוס את הרמז וייעלם. עשי את המיטב כדי לשחק נכון בין כל המשימות הלא פשוטות האלה.ובתשובה לשאלה השניה שלך... אתן לך תשובה הרבה יותר כללית. אחרי הכל, מה שאדם בריא בנפשו, גבר או אשה, רוצים מעצמם ומבני זוג, זה בטחון, זה הערכה, וסיוע בהגשמה ובסיפוק של צרכים אחרים כמו עונג כמו הורות, וכמו תמיכה כשקשה. אלא שלפעמים, כאשר הם או הן לא מוצאים את בן הזוג שהם מאמינים שייתן לו או לה את כל זה, הם או הן מסתפקים בנטילת חלק מזה. לפעמים דרך ידידות, לפעמים דרך ניצול, לפעמים דרך יזיזות, ולפעמים דרך סטוצים. הרבה תלוי באופי של האדם, בדרכו ליצור קשרים, במוסר האישי שלו, וגם בהערכתו את הצד השני, ומה שהוא רוצה או יכול לקבל ממנו. וזה בדיוק מה שהופך את העניין למורכב, ולא ודאי.
אור
תודה רבה! הצלחתי.
⌄
היי, אז הצלחתי לקבוע איתו פגישה עוד כשבוע יהיה לי דייט ראשון. אנחנו נפגשים בצפון כנראה אצלו. הוא בן 21 ואני בת19, אתה יכול לתת לי טיפים לדייט? כשדיברנו אז הוא אמר לי שבחורה צריכה לחכות עם סקס כי סקס זה בעצם השיא בשביל הגבר, וכשמגיעים לשיא מוקדם זה מוריד ולא מדליק. אם אני נוסעת אליו על מה נדבר ? מה נעשה בפגישה? באיזה פגישה כדאי לעשות סקס ראשון (אני בתולה, אך אין לי בעיה לשכב איתו כי אני מש מעוניינת בו)? אני ממש רוצה שהקשר הזה יצליח ואני יודעת גם שהוא מחפש קשר רציני וגם אני. יש בינינו גם חיבור, אבל איך אני לא אהרוס את זה וישמור על זה ככה? הרי בדייט אחד הכל יכול להיות מושלם אך באותה מידה הוא יכול להיהרס- מה שאני לא רוצה שיקרה.נ.באני חושבת שהוא קיבל ממני רושם כשדיברנו שכשניפגש נעשה סקס למרות שלא אמרתי דבר כזה (יש לי הרגשה כזאת) האם זה יבאס אותו לגלות בפגישה שזה לא יקרה? הרי אם הוא בא בציפייה כזאת זה הורס לא?תודה מראש.