משחק כוחות רגשי עם אם
ש
גרושין והילדים.. מנק מבט של הילד
⌄
אני לא יודעת מהייכן להתחיל...אנסה מהתחלה..אני בת 27 אם לילד בן 10 חודשים.הורי התגרשו כשהייתי בת שנתיים..ומאז ועד גיל 17 לערך לא היה לי כל קשר עם אביככל הידוע לי אבי לא יכל\רצה לשלם מזונות ואמי "ותרה" לו בתמורה שלא יראה אותיוהוא הסכים. אבי ניסה כמה פעמים לראותי ..פעם אחת זכורה לי הייטב שהוא נתקל בי ושאל אותי איפה אני (לא זיהה אותי)אמי נשואה מחדש מזה25 שנים..ויש לי אחים מקסימים מבעלה (המוטל מאוד בספק ביחסו אלי)..אבל הוא לא הנושא כאן...תמיד נושא אבי היה מעיין טאבו אסור היה לדבר עליו מעין איסור בלתי כתוב.אמי אישה מדהימה וחזקה מאוד..וידוע לי כי סבלה מאבי מאוד לכן קשה לי לעמוד מולה בכל הקשור לאביהבעיות הגדולות יותר החלו כשנוצר קשר ביננו ..אבי לא הוזמן לחתונתי בגלל אמי הוא הבין ..למרות שנראה לי שהוא פגוע מכךלאחר לידת בני הקשר ביני לאבי התחזק (אבי גר לידי) ואני מתראה איתו כמה פעמים בשבוע..אני לחוצה מזה מאוד כי אמי לא יודעת דברומכיוון שאבי הוא ידוען אני מפחדת כי זה יגיע למדורי הרכילות ואמי תקרא את זה שםאני לא יודעת מה לישותאמי היא כל עולמי והדבר האחרון שאני רוצה זה לפגועיש מצב בו לא אצא קרחת מכאן ומכאן?אני מרגישה כי אני לחוצה מהקשר עם אבי ומגבילה אותו בגלל חששותי..מה יהיה שהילד יגדל ויוכל לדבר???
ד"ר אורן חסון
משחק כוחות רגשי
⌄
ש יקרה,
נקלעת למשחק כוחות שאינו בשליטתך. הקשר שלך עם אמך הוא קשר חזק, והיא זו שהשקיעה בך. אביך מעוניין להיות חלק מחייך, ואני מבין שזה עושה לך טוב. סביר להניח שאמך תיפגע ותכעס עליך מאד אם יתבררו לה העובדות, אבל היא לא יכולה לכפות עליך את דעתה. היא יכולה להפעיל מניפולציות רגשיות, והעובדה היא שמניפולציות אלה עובדות כבר עכשיו, עוד לפני שדיברת איתה. אם תעמדי על שלך, ותסבירי לה את הצורך שלך, ותסבירי לה שזה בכלל לא על חשבונה (אחרי הכל חלפו איזה 25 שנים ויותר מאז הם נפרדו), אולי זה יעבור לה בהדרגה. אם את מתכוונת לשמור על הקשר עם אביך, נסי לעשות זאת איתה בעדינות ובתקיפות, להסביר שהקשר נוצר ובתחילתו, להגיד לך שזה עושה לך טוב, ושאת אוהבת אותה כפי שתמיד אהבת אותה, ושהקשר איתה תמיד יהיה חשוב יותר. אבל גם שלא תילחם איתך במונחים של "או או".אני מתרשם שמבחינתך זו אינה בחירה בין אביך לבין אמך, כמו בין עצמאות שלך לבין כניעה מוחלטת לרצונה בדברים שבהם, לדעתך, היא לא לגמרי רציונלית. וכאן, היא מונעת על-ידי רגשותיה, יותר מאשר על-ידי ההגיון. אלא אם לדעתה הכנה אביך יזיק לך היום.