משברים בזוגיות: הוא חי בשלום, את לא?

תאריך פנייה: 04.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רותי
פסיכולוג במבחן
04.09.2006 • 03:24

שלום
לך!בעלי ואני בטיפול זוגי לאחר שאיימתי שאנו מתגרשים אם לא נלך לטיפול.אנו כבר אחרי כ-8 פגישות עם הפסיכולוג ביחד ולחוד , אך אני לא רואה אור בקצה המינהרה.הבעיות אותן בעיות , הכעסים אותם כעסים ואני ממש לא רואה שום התקדמות.בעלי עד עצם היום הזה אינו מבין למה אנו צריכים טיפול ולדבריו " הכל בסדר , יש רק כמה משברים ביננו".משום מה, יש לי תחושה שהפסיכולוג אינו "מספק את הסחורה" ואני מרגישה מאוד מתוסכלת , כיוון שציפיתי לאיזו התקדמות , אפילו קטנה במערכת היחסים שלי עם בעלי אך לא כך.מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
הוא חי בשלום עם משברים, את לא?
04.09.2006 • 20:10

רותי יקרה,
את מספרת לי מעט מדי מכדי לדעת מה קורה, אבל תגידי לי אם מה שאני תופס מהיחסים שביניכם נכון: אני מקבל את הרושם שבן זוגך חי בשלום עם משברים. הוא גם לא רואה במריבות שביניכם את סוף העולם, אלא חלק מדרך החיים הזוגיים, ואולי אפילו (וכאן אני מנחש עוד קצת, מה שאולי עוד פחות נכון) שבסך הכל הוא מנסה להסביר לך מה צריך לעשות ואיך לצריך לנהוג, והוא לא חושב שצריך לעשות מזה עניין גדול. את, כך נדמה לי, צריכה יותר שקט ושלווה, הביקורת שלו מפריעה לך, השליטה שהוא מנסה לקנות על חייך מפריעה לך, והויכוחים ביניכם זורקים אותך אל מחוץ לזוגיות הזו. מבחינתך, משברים הם דבר שקשה לך להתמודד איתו. אני לא יכול כאן להדריך את בן זוגך, וחלק ממה שאתם אמורים לעבור בטיפול הוא ללמוד לראות זה את הצרכים והמצוקות של זו (ולהפך). נסי, גם בתוך הטיפול וגם מחוץ לו, להבין מה מלחיץ אותו, מהו הדבר שממנו הוא חרד כשהוא מאבד עליו שליטה, וקחי את זה אל תוך הטיפול. יכול להיות שזה יעזור לכם להבין טוב יותר מה קורה לכם, ולכן גם איך לפתור את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083