התאהבות בגבר הראשון: הסיבות
נועה
מבולבלת...
⌄
שלום רב
ד"ר חסון....אני קצת מבולבלת לגבי משהו ספציפי מאוד...למה שבחורה מגיעה למגע מיני עם גבר במיוחד אם זה מגע ראשוני מבחינתה היא מפתחת אליו רגשות חז'ים מאוד אפילו אם לפני ששכבה איתו לא ראתה אותם יחד במערכת זוגית רומנטית?כמובן שבשאלה המופנית אני מתכוונת אליי...אני כיום בת 21 ויצאתי עם גבר בן 27 תקופה ממש קצרה של פחות מחודש...היו ויכוחים שאני אפילו לא ממש זוכרת על מה שגרמו לנו להבין אולי עדיף שלא ניקח את זה יותר עמוק...האמת שזה יותר היה סיום מצידו..למרות שידעתי שזה צריך לבוא...לא הגענו לשום מגע מיני...בתקופה האחרונה חזרנו להיות בקשר,אנחנו עובדים יחד והתחלנו שוב להתקרב אחד לשני הפעם בצורה שונה...נמשכנו יותר אחד לשני רצינו אחד את השני וזה התבטא במבטים חטופים בשיחות מפלרטטות כאלה והיה הדדי ששנינו רוצים אחד את השני ...כנראה מבחינה מינית בלבד.נפגשנו ושכבתי איתו...ברצוני לציין שזו היתה הפעם הראשונה שלי. הוא נורא היה חם והחמיא המון והבין את הכאב שלי ..והמשיך להתקשר יום יום לאחר מכן לשאול מה איתי...לפני ששכבנו אמרתי לעצמי שאני יודעת שלא נהיה יחד בגלל כל מיני חילוקי דיעות קטנים ובגלל שאנחנו בראש שונה ושמתאים לי שהוא יהיה לי בתור "יזיז"...הייתי גם מוכנה מאוד נפשית ורציתי שהוא יהיה הראשון...עכשיו המצב שונה...אני מרגישה אליו פתאום רגשות שלא הרגשתי לפני ,אני מפחדת שאני מתאהבת בו והוא מצידו אומר שהוא מוכן לנסות שנית רק שהוא לא רוצה שאני אפגע אם זה לא ילך שוב,כי אני חשובה לו. אני לא וידע מה לעשות...זה מעיק עליי מאוד...האם זה אולי רק בגלל ששכבתי איתו כי ידוע לי שברגע ששוכבים עם הבחור הראשון מפתחים אליו רגשות ...אני לא יודע מה לעשות??מרגישה חלשת אופי,ואשמח לקבל עיצה...בתודה מראש נועה
ד"ר אורן חסון
להתאהב בגבר הראשון: מדוע?
⌄
נועה יקרה,
העובדה שהוא הראשון שלך חשובה לך אולי אפילו רק כי את יודעת שהפעם הראשונה אמורה להיות חשובה. את יודעת שאת רצית אותו בתור הראשון, ולכן את מסבירה לעצמך שאם רצית אותו בתור הגבר הראשון שלך, אז כנראה שהוא חשוב לך. והנה פתח להתאהבות (יכול להיות שיש גם השפעה פיזיולוגית על ההתאהבות לאחר הפעם הראשונה, אבל אני לא מכיר ראיות לזה). מצידו, הוא מבין שאת מבינה שהוא חשוב, ועושה רושם שהוא, למרות הראש השונה שלכם, בחור אחראי וטוב, ולכן הוא מוכן לקחת את האחריות והמחוייבות הזו. אלא שאם את בטוחה שהוא לא מתאים לך, כדאי שתקחי את התובנה של הסיבה לרגשות שלך ככלי הגיוני, קוגניטיבי, שישמור עליך מפני קירבה גדולה מדי. כלומר, אם זה באמת לא מתאים לך, אז כנראה שכדאי, מתישהו, לעצור את זה. חשבי על טווח של חודש, גם אם זה יימשך אחר-כך חודש נוסף.