בחירות בזוגיות: מה חשוב לך?

תאריך פנייה: 04.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונה
אחותי ובעלי
04.09.2006 • 03:48

אני נשואה 20 שנה + 3 ילדים בגיל ההתבגרות.אחותי גרה קרוב אלי והיחסים ביני ובינה מצוינים.לאחרונה בעלי ואני נקלענו למשבר רציני והוא החליט שכל המשברים בינינו זה בגלל אחותי...לטענתו, היא מתערבת לנו בחיים ונותנת לי " עצות " איך להתנהג איתו. מה שלא היה ולא נברא . ממש פראנויה.לא עוזרים הסברי שאין שחר לדבריו.לאחרונה, בעקבות מריבה בינינו הוא התפרץ לביתה , צעק עליה, האשים אותה במה שקורה בינינו ופשוט עשה לי את הבושה של חיי.מאז, , אני לא נרדמת בלילות מרוב כעס.הם כמובן לא מדברים כעת. ברוגז.אמרתי לו שכל עוד הוא לא מתנצל בפניה מערכת היחסים בינינו לא תשוב להיות תקינה לעד . אך כלום לא מזיז לו .הוא מסרב להתנצל על ההתנהגות האלימה שלו. אני ממש מיואשת ממנו. מה עושים?

ד"ר אורן חסון
את ובעלך
04.09.2006 • 20:17

רונה יקרה,
אני מבין את כעסך, ואני מבין את הצורך שלך לשים לו גבולות. ובכל זאת, את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר – הזוגיות שלכם, ההתנצלות שלו, היחסים התקינים שלך עם אחותך, או השלווה האבודה שלך. חלק מן הדברים הללו, לפחות כאת, אינם הולכים ביחד, ואת צריכה לבחור, לפחות בטווח המיידי. אחר-כך, עשי בחירה גם בטווח הארוך – ואני ממליץ, אם את חושבת שכל זה סימפטומטי למשהו עמוק יותר וחוזר על עצמו בואריאציה כזו או אחרת, על יעוץ זוגי. לא רק כדי לטפל במשבר המיידי, אלא כדי לטפל בכל מה שהוליך אתכם אליו, וזו לא אחותך אלא זה הוא ואת (אם כי בהחלט יכול להיות ששניכם השתמשתם באחותך כתרוץ להציף את חילוקי הדעות שביניכם).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083