משבר משפחתי: מה לעשות?

תאריך פנייה: 29.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורנה
בעיה בזוגיות
29.06.2010 • 10:31

שלום רב,
אני ובעלי נשואים 15 שנה + 4 ילדים, במהלך השנה האחרונה עברנו תקופה קשה, שהלכה והחמירה לפני חודשים הכל התפוצץ ערבנו את שתי הצדדים ועמדנו לפני גירושין, עיקר הבעיה היתה חוסר תקשורת טובה, פרגון וחברות טובה.במהלך החודשים האחרונים הבנו שכנראה לא נכון לפרק את החבילה וצריך לנסות אנו מודעים לזה שאנו צריכים יעוץ זוגי, אבל בגלל שכרגע אין לנו מספיק כסף אז שמנו את זה בהמתנה ולבעיה העיקרית היתה לי חברה עד לפני חודשים שיום אחד בעלי הגיע אליה לסדר לה תקלה בחשמל ואז התחילו לדבר והוא אמר לה שיש לנו בעיה בזוגיות ומפה הם המשיכו להיות בקשר ולדבר מאחורי גבי! אני גליתי את זה במקרה יום אחד שהיתי ברכב של בעלי, בעלי אמר שלא קרה כלום ואין בניהם שום דבר, (החברה גרושה + 5 ילדים שמחפשת נואשות להכיר גבר) ומה שלציין שאף פעם לא סמכתי עליה תמיד הבטן שלי אמרה שיש משהוא מסתורי בה. יום שישי אחד היא הגיעה אלי ואמרה לי מה קרה למה אנחנו לא בקשר כל-כך ואני אמרתי לה שהיא לא אמיתית ולא כנה אבל המשכתי לדבר, כשבעלי הגיע אמרתי לו אתה יודע היא היום היתה אצלי ואמרה לי שיש לה סוד לספר לי על הפרצוף של בעלי ראיתי לחץ הוא נכנס למקלחת ושלח לה הודעה למה את מגלה את הסוד שלנו?? אני גליתי את זה ופוצצתי את כל הפרשה היא הגיעה ונשבעה שלא היה כלום ושהיא רצתה להתערב אבל בעלי לא הסכים(מאוד מסכנה) מניפולטיבית עם בעיות ריגשיותעד היום יש לנו ויכוחים על זה למרות שבסתר ליבי אני חושבת שאפילו אם לא היה רומן מיני היה רומן ריגשי. הבעיה היותר חמורה שהתעוררה שבעלי טוען שפתאום בא לו לצאת ולבלות לבד אבלבלי לבגוד? תמוהה בעלי בחור שלא עשה את זה בעבר הוא מסורתי עדין, אבל פתאום נפתחו לו העינים! והוא מסתכל על כל אחת, כיום אני נמצאת במערבולת אין לי בטחון בו אני לא יודעת מה לעשות איך להמשיך את הקשר..אודה לתשובתכם המהירה...

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי בזול
30.06.2010 • 11:57

אורנה יקרה,
אתם במשבר משפחתי רציני, והסימנים שאת מדברת עליהם הם אכן סימנים של התרחקות שלו מהמסגרת, ואולי גם, כפי שאת חושדת, של חיפוש אחר משהו אחר שמבחינתו הוא לא מקבל בבית, בין אם משום שהוא לא רוצה, ובין אם משום שאת לא מקבלת את הקשר והבטחון והאהבה שאת זקוקה לה, ולכן לא יכולה לתת לו את זה.אתם זקוקים לעזרה חיצונית, משום שעצה שטחית יחסית שתקבלי כאן לא תספיק. זה לא דבר אחד פשוט שאת צריכה או יכולה לשנות, כמו טיפול שורש, ואמונה שאתם יכולים לשנות. בשביל זה צריך ליווי ותמיכה לאורך זמן.אני מבין שיש לכם בעיה כלכלית. אלא שלעיתים קרובות הנזק הכלכלי של נישואים רעים ובעקבותיהם של גרושים רעים גדול יותר. בכל מקרה, נסו לבדוק אמצעים זולים יותר בהתחלה, כמו מה אפשר שאפשר לקבל דרך קופת חולים (ואפילו דרך טיפול אישי מוגבל, אם לא תצליחו להגיע לטיפול זוגי).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083