התגעגעת לקשר גרוע?
מורן
אהבה ראשונה
⌄
לפניי שהכרתי את בעלי היתה לי מערכת יחסים דיי מוזרה עים בן אדם שלרוב עשה איתי סקס לא דיבר על אהבה אבל תמיד ידענו שאנחנו מאוד אוהבים אחד את השני.אני הייתי מטורפת עליו במשך הזמן הוא זילזל בי והבטיח להיות איתי ולא יצא כלום ורק פגע בי רגשית.יום אחד החלטתי שדיי וזאת הייתה החלטה מאוד אמיצה ודיי.הכרתי את בעלי התחתנתי התאהבתי בו כמובן וגם ילדתי.בנתיים גם הוא התחתן לא דיברנו מאז ויש לו ילד.יצא לי לראות אותו במספר אירועים שהייתי.ואני לא מצליחה להפסיק לחשוב עליו.ביום שהתחתנתי חשבתי עליו,כואב לי עדיין שאנחנו לא יחד,תמיד אני אומרת אים הייתי מתגרשת יש סיכויי שנחזור אייפעם?אני שוכבת עים בעלי ומדמיינת אותו.מה עושים?אני לא מסוגלת לעזוב את בעלי כי אני אוהבת אותו אבל מתגעגעת לעבר.אני צריכה טיפול פסיכולוגי????
ד"ר אורן חסון
להתגעגע לקשרים גרועים
⌄
מורן יקרה,
טיפול יכול בהחלט לעזור לך. הוא אמור לעזור לך. את אולי מתגעגעת לרגעים הטובים, ואולי את מתגעגעת לתחושה הנפלאה שיש לרגע טוב כזה, של חיוך שלו ורצון טוב, בין השעות הרעות של זלזול והשפלה. כי רגע כזה נראה ומרגיש נפלא, אבל לא בגללו הלכת, אלא בגלל השעות האחרות. ויכול להיות שאת צריכה להחזיר לעצמך את הכבוד האבוד שלך, כדי שיידע פעם ולתמיד מה הפסיד. אני לא בטוח שזה נכון, אבל אלו הן חלק מהסיבות העקריות שבשלהן אנשים זוכרים קשרים גרועים קודמים, ומתגעגעים אליהם.