משבר זוגי: תקשורת, כעס וגירושין
חברה
בעלי וחברתי
⌄
שלום
אנחנו זוג נשוי.יש לי חברה גרושה שבעלי משום מה לא סובל אותה.הם אף פעם לא רבו והיא לא עשתה לו שום דבר רע.בעלי מונע ממני להיפגש איתה וכל פעם כשהוא שומע שהיא מתקשר או שולחת לי הודעות מתחיל להתעצבן.הוא לא מוכן שתכנס אלינו הביתה וכל פעם אני צריכה למצוא תירוץ אחר למה היא לא יכולה לבוא.יש לציין שהוא גם לא מרוצה מהחברות האחרות שלי.בעלי הוא טיפוס של הבית. אין לו חברים, לא מעניין אותו כלום(חוץ מהעבודה שלו והפייס בוק), והוא רוצה כל הזמן להישאר בבית.הוא לא מונע ממני לצאת לבלות, אבל מתעצבן נורא כל פעם מחדש.אני לא מסוגלת ולא אוהבת לשבת בבית, אני טיפוס פתוח וחופשי.מה לעשות? האם אני צריכה לוותר על הבילויים עם החברה ולהקשיב לבעלי?הרבה פעמים הוא אומר לי תחליטי אם את נשואה(ונשארת בבית) או גרושה?והתשובה לגמרי ברורה לי-אני מוכנה להתגרש בשביל החופש שלי ואף אחד לא יגיד לי מה מעשות במיוחד שהוא בעצמו לא מוכן לעשות כלום למעני ולהשתנות.אשמח להמלצה.
ד"ר אורן חסון
חסרונך
⌄
חברה יקרה,
לא כתבת לי כמה זמן אתם נשואים, בני כמה אתם, או אם יש לכם ילדים, וגם לא מה הוא אומר על הסיבות שלו לכך שהוא לא אוהב את חברתך, אם כי ייתכן שהוא פשוט רוצה אותך לעצמו, כלומר, מרגיש בחסרונך כשאת לא לידו, בין אם זה בגלל דברים שאת משדרת או לא משדרת לו, ובין אם הוא מתקשה להתמודד עם להיות לבד.מה שאפשר לראות הוא שאת כועסת ("אף אחד לא יגיד לי מה לעשות"). את אומרת שאת מוכנה להתגרש, אבל לא כתבת אם את רוצה להתגרש. אני מניח שלא, כי אחרת לא היית שואלת את שאלתך, ואם היית רוצה להתגרש בלי שיהיה לך קונפליקט פנימי כלשהו, היית פשוט עושה זאת. כך שנראה לי שאת לא רוצה להתגרש, אבל הכעס שלך מביא אותך למחשבה הזו, וברור מדוע את כועסת. לא ברור בכלל מה קורה ביניכם. לא ברור בכלל מדוע אתם לא יכולים ליצור תקשורת טובה יותר, ולא ברור בכלל מדוע הוא מרגיש שאת לא מספיק איתו, וגם לא ברור בכלל מדוע קשה לך לתת לו הרגשה שאת אוהבת אותו ולא מוכנה לוותר עליו, מה שאולי היה מקל עליו לתת לך יותר חופש.יש ביניכם בעיית תקשורת מהותית. לכו ליעוץ זוגי כדי לפתור זאת. לא כדי לקבל חופש, ולא כדי להגביל את החופש, אלא כדי ללמוד להעריך מחדש זה את זה ולקבל זה את זה, גם כשלא קל. היתה ביניכם אהבה, אני לא בטוח שהיא נעלמה, אבל היא עלולה להיעלם ככל שתכעסו יותר זה על זה לאורך יותר זמן. קחי אחריות על העניין הזה, כדי שיהיה טוב יותר לשניכם.