דייט ראשון: גבולות וציפיות

תאריך פנייה: 17.11.2012 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
בילי
לא יודעת איך להתנהל..
17.11.2012 • 20:19

היי. :)אני בת 19 ולאחרונה הכרתי מישהו בן 23..יצאנו פעם אחת והיה מאוד מאוד כיף..ממש חיבור טוב..די התאהבתי בו (מה שלא קורה לי הרבה,כמעט ובכלל לא )בפעם השנייה שנפגשנו הוא בא אליי לדירה ומאחר וחברות שלי ישנו שם ירדנו לחדר המדרגות ושם קצת התמזמזנו למצב שהגיע מתחת לבגדים.איכשהו בגלל יצר הריצוי הגדול שיש לי או יצר התשוקה או שניהם יחד תמיד המגע המיני מגיע אצלי מהר בקשרים ואני מאוד לא אוהבת את זה. עכשיו יש לי את החשש להתפס זולה בעיניו ושירגיש שהתקדמנו מהר מדי ולא נשאר עוד הרבה לאן להתקדם.הוא גם לא נראה מתלהב יותר מדי על הקשר..הוא אומר שאני חשובה לו..וגם נראה שנהנה איתי,והזמין אותי להיות אצלו בשבת אבל לא גורם לקשר להתקדם.רק יוצאים ונהנים והודעות מדי פעם ושיחות..אבל בלי התקדמות..אני רוצה אותו..מאוד..וכרגע לא יודעת כל כך יודעת איך להתנהל. לקחת את המגע כמה צעדים אחורה? אני מאוד רוצה שנהיה זוג,שנהיה יחד,שיהיה לי בטחון בו. איך מגיעים למצב הזה? (אף פעם לא היה לי חבר)

ד"ר אורן חסון
להתמסר מוקדם מדי
19.11.2012 • 17:23

בילי יקרה,
אנא קראי את תשובותי לשאלות דומות:למה לא סקס בדייט הראשוןללמוד את הגבולות של עצמךואולי גם את תשובתי:למצוא בן זוג לחיים, למרות שיתר ההתכתבות שם פחות קשורה אליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בילי
להתמסר מוקדם מדי תגובה
22.11.2012 • 14:37

ד"ר חסון תודה על התשובה,אבל התשובות בקישורים ששלחת לי פחות רלוונטיים כלפיי.אנחנו כן מדברים הרבה,הוא משתף אותי בקשיים,אני אותו,יש ביננו קשר יותר עמוק שלא נשען רק על מגע.הבעיה בקשר הזה הוא שהוא לא מתקדם.אני מרגישה שכיף לנו,במשך היום אנחנו לא מדברים כי הוא עובד וגם אני,נפגשים כמעט כל יום אחרי העבודה שלו (הוא מסיים ב21:00-22:00),יוצאים לאנשהו,מדברים,גם נוגעים..אבל זהו..אני מרגישה שקשה לו להגיע לאינטימיות,הוא לא נפתח אליי לגמרי,ואני מעין נמצאת ברקע של החיים שלו. מבחינתו נגמר יום העבודה,אני יוצא עם בילי וחוזר חלילה.אני מרגישה שהוא רוצה בקרבתי,שהוא נהנה להיות איתי,לדבר איתי וכ"ו,אבל אנחנו לא מגדירים את עצמינו כביחד וגם אין תחושה של זוג,אלא של שני אנשים שמעבירים יחד את הזמן. מה אני עושה עם זה? אני רוצה לקדם את הקשר

ד"ר אורן חסון
חוסר ביטחון של התחלה
22.11.2012 • 19:55

בילי יקרה,
כתבת: "איכשהו בגלל יצר הריצוי הגדול שיש לי או יצר התשוקה או שניהם יחד תמיד המגע המיני מגיע אצלי מהר בקשרים ואני מאוד לא אוהבת את זה. עכשיו יש לי את החשש להתפס זולה בעיניו ושירגיש שהתקדמנו מהר מדי ולא נשאר עוד הרבה לאן להתקדם."תשובתי התייחסה לזה, כי זה היה הנושא המרכזי של שאלתך, ולכך הקישורים ששלחתי לך מאד רלוונטיים.עכשיו, את מעבירה את השאלה שלך למקום אחר לגמרי, וכותבת: "אנחנו כן מדברים הרבה,הוא משתף אותי בקשיים,אני אותו,יש ביננו קשר יותר עמוק שלא נשען רק על מגע.הבעיה בקשר הזה הוא שהוא לא מתקדם."שזו שאלה אחרת לגמרי. לא על זה עניתי, ולא על זה כתבת מלכתחילה, מה שבעצם די אופייני להתחלות, שהן דינמיות מאד, ואם חיכינו יומיים, הכל כבר אחר לגמרי. ואולי צריך לחכות עוד קצת כדי לדעת אם השאלה שאת שואלת היום תהיה רלוונטית מחר?בכל מקרה. מה ששאלת עכשיו, זו כבר לא שאלה של הפגישה הראשונה או השלישית, אלא שאלה של המשכן, כאשר הגבר שלך נשאר מרוחק. אני מבין שאת מרגישה שהוא לא חושב עליך מספיק, ואני מניח שאת מתכוונת בעיקר ליום העבודה שלו, כי את כותבת שלאחר יום העבודה הוא איתך. בנוסף, את מרגישה שהוא לא נפתח מספיק. את לבטח חוששת שאולי זה אומר שהוא לא מעוניין מספיק. אבל יתכן שהוא כזה, ללא שום קשה לעניין שלו בך - יש גברים שבמשך יום העבודה שלהם הריכוז והעניין שלהם הוא בעיקר שם, ולא חושבים על כך שאת מצפה מהם למשהו אחר, כי "ממילא נדבר או נתראה בערב", ולא מבינים עד כמה לך חשובה התקשורת באמצע, כי את תוהה אם הוא באמת רוצה אותך ויודעת שפעמים רבות גברים מתנהגים אחרת, אז "מה קורה איתו? רוצה או לא רוצה?". בשבילך זו אינפורמציה על הקשר שלכם, בעיניו ההפרדה הזו טבעית לגמרי. מה שאומר שאת צריכה להבהיר לו יותר את הציפיות שלך, ולדבר איתו על זה, וגם להבין יותר אותו, אולי כדי לחשוש פחות, כי אם הוא כזה תמיד, אז זה לא את, זה הוא, ואת יכולה להיות רגועה מבחינת ההבנה את רצונו, אבל אולי לא רגועה מבחינת ההבנה שאולי זה לא מתאים לך. דברי איתו, ונסי להבין אותו יותר ו/או להסביר לו מה היית רוצה, ולמה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בילי
חוסר ביטחון של התחלה-תגובה
26.11.2012 • 19:39

אתה צודק..כנראה לא מקדתי את השאלה בבעיה הנכונה.כי כמו שאמרת זאת התחלה ודברים מאוד דינמיים,אז בהתחלה גם הפריעה לי המיניות שהתחילה מוקדם וכנראה שזה לא הפריע לי והקשר התקדם "כמו שצריך" רק עם בעיות אחרות.בדייט האחרון שהיה לנו הוא כן נפתח,הוא סיפר לי דברים על עצמו אבל אני מרגישה עדיין שהוא לא מספיק אינטימי,מדבר איתי כאילו אני חבר שלו,אומר לי שכיף לו איתי אבל אני מרגישה שאני לא דבר מיוחד בשבילו..שבסוף כל יום הוא רואה אותי..אני מובנת מאליה..ולא מספיק דומיננטית אצלו בחיים. ובמהלך היום אני לא רוצה להפריע לו בעבודה..הוא מוכר בחנות מהבוקר עד הערב ,כך שאם הוא ידבר איתי זה אומר שהוא לא יהיה עם לקוחות,מה שאני לא רוצה שיקרה..אני רוצה להרגיש יותר רצויה על ידו..היציאות שלנו גם תמיד מסתכמות ביציאה לבר או לבית שלו..וכשאני רוצה סרט או לעשות משהו מיוחד הוא מבטל את זה ב"אני עייף" , "קר לי" "כל היום ראיתי אנשים ואני רוצה שקט" . אני רוצה יותר מהקשר הזה,יותר יחס,יותר השתדלות,להרגיש מיוחדת בעיניו ושישדר לי את זה..איך עושים את זה?